Unul dintre cele mai frumoase cadouri la final de an pentru pietreni. S-a semnat contractul de execuție pentru reconstrucția Pieței Centrale”, a anunțat primarul Dragoș Chitic pe pagina sa de socializare, în urmă cu puțin timp.

proiect piata centralaTermenul de realizare a construcției este de șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor și sunt mari șanse ca, în vara anului viitor, să avem o nouă piață în Piatra Neamț. Vom monitoriza cu atenție derularea contractului și vom oferi tot sprijinul necesar pentru realizarea acestui obiectiv. Reconstrucția Pieței Centrale reprezintă o nevoie stringentă pentru orașul nostru și este un obiectiv prioritar al administrației locale. Vreau să mulțumesc încă o dată tuturor celor care s-au implicat în acest proiect”, mai spune primarul Chitic în postarea sa.

Până la o eventuală conferință de presă, în care să se comunice și alte date oficiale, rămâne consemnat că începe reconstrucția mult-așteptată a pieței centrale, la un an și jumătate de la incidentul nefericit care a mistuit-o. Tot până la conferința de presă oficială, se mai cuvine precizat că firma care va executa lucrările este Moldocor, una de tradiție și renume în Piatra Neamț, ai cărei reprezentanți au fost astăzi, 9 decembrie, la București, pentru a semna contractul cu Compania Națională de Investiții, cea care deține, în acest moment, perimetrul pieței centrale și cea care finanțează, via MDRAP, investiția.

(D.O.)