Modelul Dămuc face pui, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primăriţa de Boteşti vrea să mute comuna în judeţul Iaşi

* Georgeta Blaj: „Dar ce eu am râie? Oamenii de la mine din comună nu sunt și ei tot locuitori ai județului Neamț?”

După modelul primarului din Dămuc, nemulțumită de bugetul alocat comunei Botești, primărița Georgeta Blaj se gândește serios dacă să-și depună demisia sau să facă referendum și să întreprindă demersuri pentru a se alipi la județul Iași. Profund supărată pe coaliția din CJ – PSD, PDL și PP-DD, care a împărțit bugetul inechitabil – spune doamna primar, Georgeta Blaj este din ce în ce mai hotărâtă să renunțe la funcție sau să treacă cu tot cu sate și locuitori sub jurisdicția județului Iași. Dacă în urmă cu câteva zile aceeași Georgeta Blaj, aleasă ca primar al comunei Botești la localele din 2012 din partea PNL, tot nemulțumită de bugetul alocat comunei, spunea că va demonstra că va face ceva pentru comuna sa și pentru locuitorii acesteia, așa cu bani puțini, luni după amiază se gândea serios să demisioneze.

”Nu se știe ce voi face până la urmă. M-am gândit să renunț. Nu e posibil ca după o iarna cu așa multă zăpadă să primim pentru drumuri doar 2.000 de lei. Dar ce eu am râie? Oamenii de la mine din comună nu sunt și ei tot locuitori ai județului Neamț? Ei nu plătesc taxe? Vreau și să știu un motiv pentru care am primit atât de puțini bani? Dar ce acolo la CJ e moșia lor? Mă gândesc însă la demisie, nu se merită. Tu te strofoci să împarți două paie la trei măgari și ei îți dau în cap. Avem viceprimar de la PSD. Și se știa situația. Nici eu nu am majoritate în Consiliul Local… dar totuși. Am să fac și eu ca și primarul de la Dămuc. Eu sunt vecină cu județul Iași. Mai degrabă mă duc acolo. Între noi și comuna Hălăucești sunt trei kilometri. Cum intri la ei în comună zici că ești în altă lume. Au canalizare, drumuri asfaltate. Și așa avem în jur de 100 de hectare pe teritoriul lor. Poate așa vom fi apreciați”, a declarat Georgeta Blaj, primar al comunei Botești.

Comuna Botești are 5.000 de locuitori. La alocarea bugetară aprobată de Consiliul Județean Neamț în ședința de pe 31 ianuarie comuna Botești a  primit 520 de milioane de lei vechi din care, potrivit primarului Georgeta Blaj, 300 de milioane trebuie să meargă la cofinanțări pentru proiectele guvernamentale, 200 de milioane vechi trebuie dați pentru plata arieratelor,  iar 20 de milioane de lei vechi au fost alocați pentru drumurile comunale. (I. CĂLIN)

Articolul precedentA încetat din viaţă consilierul judeţean Ioan Spiridonescu
Articolul următorÎn sfârșit, acoperiș la Oncologie

5 COMENTARII

 1. Măi fraţilor, ne-aţi înnebunit cu leii ăştia vechi. Chiar doriţi să vă citim cu abacul în faţă? Până şi babele din piaţă au dat-o pe leii noi (aşa cum scrie pe bancnote), iar voi nu şi nu. Stau şi mă întreb ce-o să faceţi când vom trece la euro?

 2. NU INTELEG DE CE SE PLINGE DOAMNA PRIMAR CA INAINTE DE A CISTIGA VOTUL CETATENILOR NU A SPUS CA DACA II VA FI GREU ISI VA DA DIMISIA SI MAI ESTE CEVA CE TREBUIE SA SA STITI DOAMNA PRIMAR A FOST MEMBRU PSD SI CONSILIER DIN PARTEA PSD INCA DIN ANII1992 E CU VECHIME AU UITATO PRIETENII SAU SUNT MANEVRE POLITICE CA SA PROSTEASCA POPULATIA COMUNEI BOTESTI EU POT SA PUN PARIU CA NU ISI VA DA DIMISIA PENTRU CA INCA MAI ESTE DE ROS DIN CIOLANUL DE LA PRIMARIE

 3. SI APROPO DE MUTAREA COMUNEI BOTESTI IN JUDETUL IASI UNDE ZICE DOAMNA PRIMAR CA DACA MERGI ESTI IN ALTA LUME ASA ESTE DAR CEI DIN HALAUCESTI AU AVUT PARTE DE O PRIMARITA CARE TIMP DE PATRU LEGISLATURI A MUNCIT PENTRU PROPRII CETATENI NU PENTRU A SE INBOGATII EA E UN EXEMPLU PENTRU MULTII PRIMARI DIN ZONA DAR CRED CA DOAMNA PRIMAR VREA SA GESTIONEZE MAI MULTI BANI CA UNDE SUNT MULTI NU SE CUNOASTE DACA ……. SI MAI ALES CA ACUM AVEM IN COMUNA PARCURI PENTRU COPII UNDE PASC VACILE SI OILE AVEM SI MONUMENTE RIDICATE CE SA MAI ZII BANI II MAI TREBUIE PENTRU ALTE MINUNATII

  • Dar cat ati fost viceprimar, ce ati facut dle Gheorghe Lupu? Si la Botesti a fost primar PDL 8 ani, ce s-a facut in acesti ani? Macar acum se vede ceva.

 4. INTRADEVAR NU ISI VA DA DEMISIA DOAMNA CA AR FI PREA DE TOT..NIMENI NU SI-A DAT DEMISIA DIN ASA CEVA.CA SA TREACA LA JUDETUL IASI, MAI DUREAZA UN MANDAT PANA VOR VENI TOATE APROBARILE, ASA CA SI ASTA PICA…
  DAR MAI BINE AR VINDE NOUL LOGAN PE CARE L-A ACHIZITIONAT RECENT PRIMARIA SI AR AVEA MAI MULTI BANI. PLUS CA NU AR MAI FI ATATEA CHELTUIELI CU BENZINA, PT CA O MASINA MANANCA BANI…APOI MAI ARE SI MICROBUZUL SCOLAR PE CARE VAD CA IL TINE MAI MULT IN CURTEA PRIMARIEI..DE CE IL MAI ARE? CA SA SE UITE MAI MULT LA EL DECAT SA CIRCULE IN INTERESUL ELEVILOR SI AL SCOLII?
  DE CE NU CONTROLEAZA NIMENI CATI KM PE ZI FACE ACEL MICROBUZ SI CAT RAPORTEAZA CA FACE?
  APOI DOAMNA PRIMAR SA MAI INTELEAGA UN LUCRU: ATATA TIMP CAT PRIMARIA NU SE VA IMPLICA SA PRODUCA CEVA ACOLO, SAU CAT NU VA ATRAGE INVESTITORI IN ZONA, NU VA FACE ABSOLUT NIMIC…VIZIUNEA PRIMARILOR VA TREBUI SA FIE MAI MULT PE INVESTITII DE ACUM INCOLO…CHIAR INVESTITII DIRECTE, CARE SA ADUCA PROFIT ..MAI ALES CA AR AVEA CONTABILITATE GRATIS DE LA PRIMARIE….EU SA FIU PRIMAR ACOLO, AS LUA UNUL DIN GRJDIURILE PARASITE DE ACOLO CARE NU SE STIU PREA BINE ALE CUI SUNT SI L-AS AMENAJA PE O UNITATE PRODUCTIVA A PRIMARIEI CU CEL PUTIN 20 DE LOCURI DE MUNCA PT CARE VAD CA STATUL ACUM AR SUBVENTIONA JUMATATE DIN CHELTUIELILE SALARIALE. IMPORTANT SA GASEASCA UN ADMINISTRATOR BUN..SI ACOLO SUNT CATIVA OAMENI CAPABILI CARE AR FACE CEVA…SUCCES!

Comments are closed.