0:00

Doi oameni ai legii, un ofițer și un subofițer, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals și complicitate la aceste infracțiuni. Este vorba de Apetroaie Mihai, ofițer la Poliția orașului Vicovu de Sus, județul Suceava și Dascălu Dumitru, agent șef principal de poliție la Straja, Suceava. Acesta este acuzat și de efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Model de bune practici infracționale: polițiști acuzați de corupție și fals, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUna dintre fapte a avut loc pe 13 octombrie 2020, când un apel la 112 anunța că agentul Dascălu ar conduce băut mașina de serviciu. “Apetroaie Mihai nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu, prin aceea că în loc să se deplaseze la fața locului pentru a-l surprinde în flagrant, fie conducând autospeciala de poliție sub influența băuturilor alcoolice, fie în timp ce consuma băuturi alcoolice în timpul serviciului, l-ar fi așteptat pe agent să vină la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, unde a procedat la disimularea testării acestuia cu aparatul etilotest. Concret, ofițerul de poliție l-ar fi ajutat pe inculpatul Dascălu Dumitru să se sustragă de la prelevarea de mostre biologice prin faptul că ar fi testat o altă persoană cu aparatul etilotest, rezultatul alcoolemiei fiind “zero”. Ulterior, această valoare măsurată în condițiile de mai sus ar fi fost menționată în documentele care au stat la baza închiderii fișei de intervenție deschisă ca urmare a apelului telefonic la 112, amintit anterior“, conform DNA.

O altă faptă a avut loc pe 27 aprilie 2021, când ofițerul a încălcat atribuțiile de serviciu și nu a cercetat faptul că o persoană nu a respectat carantina din pandemie. El a sfătuit-o telefonic când poate pleca de acasă fără a suporta consecințe.

În ce-l privește pe agent, acesta ar fi negociat și încheiat, în numele unei rude, timp de mai bine de jumătate de an, 34 de polițe de asigurare de bunuri mobile și imobile, folosindu-se de ascendentul conferit de funcție. (G.S.)

Articolul precedentFOTO&VIDEO Incendiu devastator în puterea nopții
Articolul următorBonus cu rotiri gratuite fără depunere – ce reprezintă la cazinourile online?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.