Un scurtcircuit, declanșat la un motor electric în timpul funcționării, a fost cauza incendiului de la moara din Petricani. Până când a fost oprită instalația de ventilare, flăcările au fost propagate pe tot sistemul.

Incendiul a fost anunțat la ora 13.02, iar la intervenție s-au deplasat patru echipaje de pompieri militari, cu patru autospeciale de stingere, două motopompe transportabile și o autospecială de comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, sprijiniți și de zece voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Păstrăveni și Petricani.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcție, fiind solicitate de comandantul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț forțe suplimentare de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț”, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Astfel, la locul evenimentului au fost mobilizate încă trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și grupa operativă condusă de prim adjunctul inspectorului șef – colonelul Cătălin Leonte. În total la locul evenimentului au fost mobilizați patru ofițeri, un maistru militar și 28 de subofițeri”.

Clădirea morii, cu pereți de beton, cu acoperiș din astereală de lemn și învelitoare din tablă, a fost afectată de incendiu pe o suprafață de  400 de metri pătrați. Au ars acoperișul, bunurile aflate în interior, echipamentele din laboratorul de testare, mașinile și utilajele electrice, tehnica IT, atelierul mecanic și bunurile aflate în acesta, silozul de făină și materia primă aproximativ 30 de tone, materie finită aproximativ 25 de tone, instalațiile electrice și de exhaustare. Au fost deteriorate două buncăre de stocare a grâului, astereala acoperișului pe o suprafață de 10 metri pătrați și 4 metri pătrați învelitoare azbociment de la clădirea învecinată.

Pompierii au reușit să salveze șase buncăre în care erau 300 de tone de grâu, clădirea învecinată și un șopron de depozitare materiale. Întreaga intervenție a durat șase ore și jumătate. Pagubele au fost estimate la 1,9 milioane lei, iar valoarea bunurilor salvate la 500.000 de lei. Firma care deține moara are asigurare. (C.M.)

Articolul precedentBacalaureat 2018: Colegiul Național de Informatică este centru zonal de evaluare
Articolul următorDSP Neamț: 63 de copii cu rujeolă confirmată în luna mai
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.