Mitul de la DSP Neamţ, spulberat, ZCH NEWS - sursa ta de informații

După mai multe „bâlbe” declarative formulate chiar de cei care „păstoresc” activitatea de la Direcția de Sănătate Publică, enigma purtătorului de cuvânt a fost dezlegată. Reprezentanții DSP au răspuns solicitării noastre prin care ceream să ni se spună cine este purtătorul de cuvânt al instituției. Se pare că nu este nici Bălțătescu, nici Dumitrescu și nici Mihăilescu.

„Urmare solicitării dumneavostră, vă informăm următoarele:

– la nivelul Direcției de Sănătate Publică Neamț a fost desemnată în calitate de purtător de cuvânt conform dispozițiilor legale, d-na dr. Mirela Grădinaru – medic șef departament Sănătate publică, având ca înlocuitor în perioada în care nu se află în activitate, pe d-ra dr. Carmen Dumitreasa – medic primar medicină generală;

– structura instituției nu prevede un post distinct de purtător de cuvânt în statul de funcții, astfel încât o persoană să fie încadrată și retribuită pentru această activitate. În aceste condiții, activitatea de purtător de cuvânt este o sarcină suplimentară ce trebuie îndeplinită de persoana desemnată, pe lângă celelalte atribuții de serviciu și nu este retribuită.

-în ceea ce privește orarul de lucru al purtătorului de cuvânt, acesta se suprapune cu programul de lucru al unui medic conform dispozițiilor legale, care este de 7 ore/zi”.

Comunicatul este semnat de dr. Dan Dorin Morenciu, director executiv al DSP Neamț. Din acest episod este de apreciat că și la DSP Neamț este încurajat voluntariatul. (M.T.)

Articolul precedentRevista “Antiteze”
Articolul următorMircea Cărtărescu, a patra șansă în cursa pentru Nobel