0:00

Mitingul „bărbaților”, prin gura copiilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Un miting „copilăresc”, organizat de Asociaţia Sportivă „Ceahlăul 05”, a avut loc, ieri, în fața Consiliului Județean, sub oblăduirea unor adulți maturi, responsabili și care știu ce vor. Motivul?

Mitingul „bărbaților”, prin gura copiilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Am vrut să-i aducem aici (n.r. – pe copii) pentru că s-a spus că banii care se dau pentru echipament se folosesc în alte scopuri”, a spus Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație al FC Ceahlăul.

Mitingul „bărbaților”, prin gura copiilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Mitingul a început cu o plimbare „per pedes”, în loc de antrenament, până în curtea Consiliului Județean Neamț . Aproximativ 15-20 de minute. Apoi, scandările au durat circa 10 minute. În față au fost împinși copiii, în ordinea crescătoare a vârstei. Primii? Cei cu cu vârste cuprinse între 7-8 ani, cu pancarte în mâini, semn că bărbații se ocupă de lucruri bărbătești și nu s-ar fi cuvenit să fie chiar în față. Probabil din cauza diferenței mari de înălțime.

Mitingul „bărbaților”, prin gura copiilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La o distanță apreciabilă, cei care ar fi trebuit să fie „șefi de galerie”, s-au deplasat cu mașinile, iar în timpul scandărilor și-au văzut de alte discuții. Lucrurile bărbătești au fost strigate de copiii care nu știau nici măcar ce înseamnă Consiliu Județean. Marea lor majoritate au tratat protestul ca pe o plimbare, fără să înțeleagă de ce sunt filmați și fotografiați, spunând că părinții lor știu unde sunt. Iar ca totul să pară cât mai serios, pe lângă jucătorii de fotbal, în stradă au fost scoase și bucătăresele.

Mitingul „bărbaților”, prin gura copiilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

N-au scandat nimic și nici n-au dorit să meargă în rândurile din față alături de copii. „Antrenamentul” a fost supervizat din rândurile din spate de Viorel Măstăcăneanu, Costel Ilie, Ovidiu Marc sau Toader Şteţ. Nici aceștia n-au scandat vreun cuvânt, dar s-au așezat bărbătește la masa discuțiilor. (M. TEODOROF)

„E miting? Nu ştiu nimic!”

Cristi Vătăjelu, președintele Asociației Sportive ”Ceahlăul 05” a negat că ar fi convocat un miting, luni, 31 martie, de la ora 13.45, la care au fost chemate grupele de copii și juniori, pentru a protesta împotriva faptului că asociația nu a primit bani de la Consiliul Județean. ”Nu am convocat niciun miting. Nu știu nimic”, a fost replica scurtă a celui care se ocupă, în acte, de destinele copiilor și juniorilor asociației sportive.

Mitingul „bărbaților”, prin gura copiilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Aproximativ 80 de copii și juniori,  îmbrăcați în echipament sportiv al sponsorului echipei de seniori, alături de îngrijitorii care lucrează la stadion și bucătărese, împreună cu jucătorii profesioniști și antrenorii echipelor de seniori, Costel Ilie și Ovidiu Marc, conduși de Iuliean Boghian, directorul de marketing al echipei de seniori, FC Ceahlăul, au fost încolonați și purtați pe străzi, de la stadionul municipal din Piatra Neamț către CJ.

Mici fotbaliști purtau bannere, care nu erau creația lor, după cum singuri au mărturisit și au mai spus că nu au știut de miting. Copiii au dezvăluit că au venit la stadion pentru antrenament, dar Iuliean Boghian, directorul de marketing al Ceahlăului, i-a încolonat și i-a dus la sediul CJ. Iuliean Boghian nu a răspuns în ce calitate se află dânsul la miting și dacă deține acordul scris al părinților pentru ca aceștia să participe la manifestare.

”Vorbiți cu ofițerul de presă”, a fost tot ce a declarat Iuliean Boghian. Din partea ofițerului de presă, nu ne-a parvenit decât un SMS, cu 4 ore înainte de miting: ”Miting astăzi (nr – ieri) se pleacă de la stadion, ora 13,45 și se merge spre CJ. Cu juniorii de la FC Ceahlăul”. (C. SOROCEANU)

Articolul precedentHopa, păcănele și la cejeu!
Articolul următorRomanul a primit parte din averea prințului Cantacuzino

4 COMENTARII

  1. Sa le fie rusine pentru cat fura in numele fotbalului. Unde va sunt rezultatele celebre, unde sunt jucatorii crescuti in acest oras? Platiti salarii grele unor mercenari in numele performantei, schimbati antrenori peste antrenori, cheltuiti sume imense doar pentru fotbal si indrazniti sa scoateti copiii in strada in numele performantei? Cum scoateti aceeasi copii din scoli sa curete iarna stadionul pentru meciurile voastre, cand de fapt ei au ore? Cum ii scoateti din scoli pentru meciurile voastre sa va umpleti tribunele si asa goale? Cum ii scoateti de ani de zile cu forta la actiunea Piatra pe zapada doar ca sa mai justificati niste bani furati, care oricum nu ajung niciodata la copii, ci in buzunarele voastre. Pocheristi, alcoolici si braconieri…astia sunteti cei ce conduceti acest club. Va vedeti in fata controlelor DNA si scoateti in fata copiii sa va ascundeti deconturile mizerabile mascate de acte si facturi false ? Se vand pe varianta Bucurestiului facturiere cu serie pe cotor…cine sa va creada pe voi? Mingi de fotbal de 100 de euro? opiii astia joaca cu mingi de plastic ordinare, nu cu echipamentele cumparate de voi. Rusine, rusine, rusine. Nu sunteti oameni de sport, sunteti niste mercenari pe banii comunitatii locale.

  2. din cate stiu, culorile echipei de fotbal, sunt galben-negru si nu inteleg de ce copii astia nevinovati au fost imbracati in portocaliu!! sa fi avut loc o manifestare tip campanie electorala PDL sau pur si simplu a fost o coincidenta! oricum, se vede de pe luna disperarea celor din conducerea clubului ceahlaul, club care suge bani publici atat dib CL, cat si din CJ, doar pt interesele celor care au pus pe jante societatile primariei lui pinalti si nu numai! cat de nevolnici pot fi acesti pirania ai clubului ceahlaul, ca sa te poti folosi de naivitatea unor copii, in scopuri personale!! (…)

    1

  3. acest om…. boghean, face ce vrea el la clubul de fotbal.. el a organizat acest protest, tot el tipa in curtea clubului la directorul centrului Ceahlaul 05,Toader Stet, unde sunt copii si antrenori centrului…. acest personaj a adus si va mai aduce grave prejudicii financiare si de imagine clubului de fotbal Ceahlaul. Daca domnul Mastacaneanu si domnul Stefan nu vor lua atitudine la adresa acestui personaj negativ din clubul Ceahlaul, vom avea numai de perdut atit la imaginea clubului cit si financiar. Imi pun intrebarea… de ce va este frica de acest om domnilor conducatori ai clubului de fotbal Ceahlaul????? oare va are la mina cu ceva???? e doar o intrebare.

    • Oricum ne-am facut de cacao in campionat, eu nu stiu sincer ce bani mai vor acesti NEMERNICI de la club care au un management CATASTROFAL!
      Avem printre cele mai proaste gazoane din tara, la concurenta cu Chiajna si Farul (acolo unde joaca Sageata), iar de rezultate noroc cu ceea ce a facut Miriuta in toamna caci altfel noi in ultimele 10 meciuri avem doar victoria de la Galati.

Comentariile sunt închise.