Mita cu scaunul ergonomic la polițistul din Borleşti se judecă din nou, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDosarul în care șeful Postului de Poliție Borlești, Valentin Viorel Lungu, a fost găsit vinovat de fapte de corupție și a fost condamnat la ani grei de închisoare, a intrat din nou la judecată. Cauza a ajuns pe rolul Curții de Apel Bacău, după ce polițistul a contestat sentința prin care a fost condamnat la 7 ani, o lună și 10 zile de închisoare, fiind găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită. De calea de atac au uzat și procurorii, iar magistrații din județul vecin trebuie să decidă dacă hotărârea instanței de fond este dreaptă sau nu.

Reamintim că polițistul Lungu a fost trimis în judecată pe 18 noiembrie 2019, acuzat fiind că a obținut cu titlu de mită un scaun ergonomic, printre altele. În august 2022 a fost condamnat de magistrații Tribunalului Neamț. Pentru două fapte de abuz în serviciu a primit două pedepse de câte 2 ani și 8 luni de închisoare, iar pentru două fapte de luare de mită, a primit tot atâtea sancțiuni de câte 4 ani de închisoare.

“În baza art 38 alin 1 Cod penal, art 39 alin 1 lit b Cod penal, contopeşte pedepsele de 4 ani, 4 ani , 2 ani şi 8 luni , respectiv 2 ani şi 8 luni închisoare la care a fost condamnat inculpatul L. V. V. prin prezenta hotărâre, urmând a fi aplicată pentru inculpat pedeapsa cea mai grea, de 4 ani, la care se adaugă un spor de 3 ani, o lună şi 10 zile, calculat potrivit art 39 alin 1 lit. b) Cod penal, pedeapsă rezultantă: 7 ani, o lună şi 10 zile închisoare“, conform Tribunalului Neamț.

Mai multe detalii puteți citi AICI. (G.S.)

Articolul precedentFirmele pot cere control voluntar la Protecția Consumatorului
Articolul următorBărbat din Gârcina, încarcerat pentru multiple infracțiuni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.