Trei manifestări, care au loc în perioada 4 – 6 septembrie, vor fi în atenția Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, efectivele acționând  în scopul ”prevenirii faptelor de natură contravențională sau penală, tulburării ordinii publice şi protecţia participanţilor la manifestărilor cultural-artistice şi sportive care vor avea loc în spaţiul public”. Manifestările la care vor acționa jandarmii sunt  „Neamț Art Festival” la Curtea Domnească din municipiul Piatra Neamț, „Zilele orașului Târgu Neamț” și „Hard Enduro Târgu Neamţ”, care va avea loc în comuna Pipirig.

Pe lângă misiunile zilnice de pază și protecție instituțională, de asigurare și  menținere a ordinii publice în mediul urban și rural, în zonele de agrement și pe traseele montane din aria de competență,  jandarmii nemțeni vor acționa și pentru informarea și îndrumarea cetățenilor de a respecta măsurile de siguranță sanitară în actualul context epidemiologic, cu precădere în zonele aglomerate”, a precizat sergentul major Magdalena Muraru, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț.

Jandarmeria Neamț recomandă cetățenilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine și ale organizatorilor în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție sanitară și distanțare fizică, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenţia sau sprijinul forţelor de ordine. Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112”.

C.M.

Articolul precedentModernizarea punctelor de colectare a deşeurilor: se montează module în Precista și se achiziționează cele necesare pentru Dărmănești
Articolul următorÎncă 43 de persoane infectate în Neamț. Sunt 270 cazuri noi în regiunea Nord-Est