Un nou-născut, de două zile, din Târgu Neamț, a fost adus, ieri, de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, la Spitalul Județean Neamț. Potrivit comunicatului remis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț, copilul prezenta sindrom convulsiv şi hipoplexie. Șefa Secției de Neonatologie din cadrul SJU Neamț, dr. Sorana Iftimia a precizat că transferul de la Târgu Neamț nu reprezintă un caz deosebit.

„Nu știu ce li s-a părut așa de ieșit din comun celor de la ISU de au prezentat cazul într-un buletin de presă. Astfel de situații, în care nou-născuții prezintă convulsii se întâmplă odată sau chiar de două ori pe săptămână. Aproximativ o dată pe lună, dacă sunt complicații, noi transferăm cazul către medicii de la Iași. Copilul a fost transferat de la Târgu Neamț la SJU Neamț într-unul din cele două incubatoare funcționale”, a declarat dr. Iftimia.

Dincolo de faptul că a mai fost bifată încă o misiune de intervenție, ceea ce este important, potrivit medicului Iftimia, copilul a fost stabilizat și este în afara oricărui pericol. În cel mai scurt timp nou-născutul va fi (re)transferat la spitalul din Târgu Neamț. (M.T.)