0:00

„Mirodeniile-povești cu gust”, expoziție temporară la Muzeul de Științe Naturale Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMuzeul de Științe Naturale Piatra Neamț este gazda expoziției intitulată generic „Mirodeniile-povești cu gust”. Cei interesați pot vizita galeria timp de mai multe luni, din octombrie 2023 până în ianuarie 2024. Expoziția cuprinde informații despre facinanta istorie a mirodeniilor, despre calitățile culinare și vindecătoare ale acestora.

Sunt expuse 28 de mirodenii, cu varietățile lor și cu formele diferite de utilizare. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere, printre acestea, ce mai scumpă mirodenie din lume. Vor putea afla originea speciilor de plante, care sunt părțile, din componența acestora, utilizate pentru a da savoare mâncărurilor și pentru obținerea remediilor terapeutice. Cei interesați pot testa monstre olfactive de uleiuri aromatice, expuse prin intermediul unui modul interactiv”, anunță Complexul Muzeal Național Neamț.

De-a lungul istoriei, mirodeniile au jucat un rol important în toate culturile lumii, exprimând bunăstarea și poziția socială, fiind utilizate în scop culinar, curativ sau în diferite ritualuri magice și religioase. Strămoșii noștri le-au cunoscut și folosit, pe cale empirică, iar informațiile s-au transmis, din generație în generație, sub forma poveștilor și legendelor. Datorită aprecierii lor, mirodeniile au dobândit, în timp, o mare valoare comercială. În prezent, acestea sunt folosite în întreaga lume, existând o tendință de creștere a interesului față de beneficiile lor.

(G.S.)

Articolul precedent„Arlechin“, expoziție aniversară Dumitru Bezem
Articolul următorProiect: problemele de sănătate mintală te pot lăsa fără permis de conducere
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.