reclama autocenter

Vasile Miriuta are incredere in jucatorii romani

Vasile Miriuță, noul tehnician al Ceahlăului, nu ia în calcul retrogradarea pentru sezonul 2013-2014 și promite suporterilor că va forma o echipă ambițioasă și muncitoare. Aflat la prima aventură în Liga lui Mitică, ligă ce nu știe până la această oră dacă se poate baza pe 18 echipe, Vasile Miriuță are încredere în lotul deja format de fostul antrenor Costel Enache, căruia vrea să-i crească pofta de joc cu câteva „implanturi” din Germania.

Legături cu impresarii

Miriuță și-a făcut mulți prieteni în lumea impresarilor, deoarece a fost la rândul lui impresar, înainte de a deveni antrenor. I-a reprezentat, de-a lungul timpului, printre alţii, pe Sergiu Radu, Vlad Munteanu şi Ovidiu Burcă. Îmi amintesc cu plăcere de anii petrecuţi la Ferencvaros şi la Energie Cottbus. În Germania, toată lumea mă respecta, de la conducere, până la suporteri. Am fost foarte iubit, deşi nu eram unul de-al lor. Prietenii rămîn prieteni indiferent de situaţie”, spune el. Vasile Miriuță are propria filosofie în ceea ce privește promovarea tinerilor în fotbalul românesc. Ar trebui să li se dea credit mai mult tinerilor noştri fotbalişti. E un cerc vicios aici. Avem fotbalişti de valoare la echipele mai mici din provincie, dar preţurile lor sunt umflate artificial. În aceste condiţii, e normal ca echipele mari să se reorienteze către piaţa externă”, declară Miriuță.

Cânu și Pozder se antrenează cu Ceahlăul

Ceahlăul se va orienta și ea către piața externă în timpul pe care îl are la dispoziție pentru transferuri. Până în prezent, fundașul Gabriel Cânu, venit de la Vaslui, s-a alăturat lotului pietrenilor, fiind o certitudine pentru sezonul următor. Lotul a fost completat și cu atacantul german Denis Pozder (de 24 de ani, înalt de 1,91 metri, venit în probe), care a jucat la Mostar (Bosnia Herțegovina) și în naționala Under 19 a acestei țări, iar ultima dată la Aachen, în Liga a 3-a germană. ”Pe 30 iunie, când plecăm în cantonamentul din Slovenia, vreau ca lotul pe care mă voi baza pentru campionat să fie definitivat în cea mai mare parte, pentru că vor urma niște teste ce ne vor edifica în privința alcătuirii primului 11. Am impresari din străinătate, pe care îi cunosc foarte bine și care mi-au făcut multe propuneri. Lotul trebuie să fie format în special din români, pentru că jucătorii noștri au valoare. Oricum, trebuie făcute alegerile cele mai bune pentru succesul echipei, iar aici intervine și capacitatea noastră de a lua decizii bune. Vreau oameni muncitori, fără mofturi, pentru că vreau ca Ceahlăul să fie în campionat o echipă muncitoare, ambițioasă, încrezătoare și care va intra pe teren cu o mentalitate de învingător”, spune Vasile Miriuță.

Coleg de generație cu Hagi și Dorinel Munteanu

Ambiția lui Vasile Miriuță este de înțeles, dacă ținem cont că a făcut parte din aceeași generație cu Hagi și Dorinel Munteanu. ”Pur şi simplu, acesta a fost destinul meu de fotbalist. De mic copil am vrut să joc la Dinamo, dar, decât să stau pe tuşă în Ştefan cel Mare, la un turneu în Ungaria, la Gyor, am preferat să îmi încerc norocul acolo. Ca antrenor îmi doresc să fiu bun, iar echipa Ceahlăul să fie la fel”, povestește Vasile Miriuță. Recunoaște că nu putea juca în Germania sau în naționala Ungariei, fără să aibă o pregătire fizică de calitate: ”La nivelul la care am evoluat, nu puteam face față fără pregătire fizică. Duelurile cu adversarul trebuie câștigate pe picioare, iar pentru asta îți trebuie pregătire fizică. L-am luat cu mine pe Viktor Asamoah, care muncește cu pasiune. El are un rol foarte important în pregătirea echipei. Dacă ne vom pregăti cum trebuie, nu vom mai avea emoții în ceea ce privește retrogradarea. Nici nu vreau să mă gândesc la așa ceva. Nu iau în calcul această variantă”.

Primul amical al Ceahlăului din această vară este programat pe 27 iunie, în Republica Moldova, cu formaţia rusă Arsenal Tula.

Denis PozderGabriel Canu - in galben - se antreneaza cu Ceahlaul

Viktor Asamoah se ocupa de pregatirea fizica a jucatorilor

Cristi SOROCEANU

Foto: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentPictorii pietreni şi oraşul în care trăiesc
Articolul următorAndone sau Humulescu? Liberalii se apropie de noaptea cuțitelor lungi

2 COMENTARII

  1. Nici sa n-aud de retrogradare! Ceva ma face sa cred ca Ceahlaul va termina in primele 10 echipe!!!

Comments are closed.