reclama autocenter

Vasile Miriuta si Viktor Asamoah (1)

Ceahlăul Piatra Neamț şi-a reluat antrenamentele, sub bagheta unui nou antrenor, debutant în Liga I, al 65-lea din istoria clubului pietrean, care a ținut să fie elegant și să dea mâna cu fiecare fotbalist, în vestiar.

* Măstăcăneanu, ușor nostalgic

Vasile Miriuţă nu a venit singur la echipă. Tehnicianul principal al pietrenilor l-a adus la Piatra Neamț pe preparatorul fizic Viktor Asamoah, sosit în orașul de sub Pietricica duminică după-amiază. Împreună au inspectat traseele montane din jurul orașului, pentru a schița pregătirea fizică a sportivilor. La prezentarea antrenorilor, Viorel Măstăcăneanu, nostalgic după Costel Enache, a găsit o formula orginală pentru a-i introduce pe noii veniți în tabăra pietreană. “Negocierile n-au durat mult. Am o undă de regret după ce s-a semnat, pentru că eu cred că acest cuplu de antrenori nu va sta mult pe la noi, în sensul că li se vor oferi oportunități mai însemnate. Important este ca perioada petrecută împreună să fie una benefică pentru toate părțile. Am reușit în tentativa noastră de a aduce un nou cuplu în staff-ul tehnic al echipei Ceahlăul, care provine din fotbalul german. Ceea ce ne-a făcut să ne orientăm către modelul german este succesul echipei Steaua în campionatul românesc, ca să nu mai amintesc de finala Champions League din acest an. Sperăm și noi să o luăm în direcția Germaniei. Am încheiat un contract pe doi ani de zile cu Vasile Miriuță, care a venit însoțit de un preparator fizic tot din Germania, Viktor Asamoah”, a declarat Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație al FC Ceahlăul.

* Asamoah vreau două saune și un sac de box

Meticulos, Asamoah a inspectat dotările Stadionului Municipal Ceahlăul și a cerut conducerii construcția a două saune, una uscată și alta umedă, dar și un sac de box. Surprinși, diriguitorii Ceahlăului i-au amintit că se află în baza unei echipe de fotbal. “Jucătorii vor putea să-și verse nervii, atunci când sunt încărcați cu energie negativă”, și-a motivate Viktor Asamoah alegerea. “Nu avem prea mult timp pentru pregătirea echipei la parametrii pe care ni-i dorim. Ne trebuie disciplină, trebuie să muncim și să arătăm bine în teren. Nu voi lăsa echipa singură. Primii 10-12 kilometri îi voi însoți pe jucători. Baza materială de la stadion e bună pentru pregătire. Sunt încântat de dealurile din jurul orașului. Am avut nouă zile timp de gândire, am vorbit cu un manager din Germania care cunoștea România, care m-a asigurat că nu are ce să se întâmple rău la Piatra Neamț”, a declarat Viktor Asamoah.

* ”Sunt dornic de afirmare”

Noul tehnician al Ceahlăului, Vasile Miriuță, a spus că baza sportivă de la Piatra e mai bună decât a multor echipe din liga a II-a germană și că echipa Ceahlăul nu îi este chiar necunoscută, ba chiar a urmărit în direct meciul prin care Ceahlăul s-a scăpat de la retrogradare, în dauna CSMS Iași (1-0). A remarcat ambiția și dăruirea jucătorilor, iar golul lui Golubovic i-a plăcut cel mai mult. „Am urmărit campionatul din România și să știți că jucătorii români sunt bine văzuți în Germania. Ultimul care a întărit poziția românilor în acest campionat este Maxim (tot pietrean de formație, în grupa LPS a profesorului Constantin Pancu – n.red.), despre care se vorbește foarte bine. Aici, echipa are un schelet format, dar mai trebuie îmbunătățit. Nu vom aduce jucători doar de dragul a-i transfera, ci pentru a fi mai buni decât ce avem deja în lot“, a precizat Miriuță. ”Cu disciplină și muncă, ajungem mai sus în România. Sunt dornic de afirmare și am acceptat repede oferta, nu din motive materiale. Negocierile cu domnul Ștefan au durat o oră și jumătate. Am bătut repede palma. El mi-a spus ce a avut de spus, eu am venit cu două-trei propuneri și am încheiat discuțiile”, a adăugat acesta.
Ținta actuală a Ceahlăului actual este stabilitatea, iar echipele care vor înfrunta echipa pietreană să se teamă. Mai direct spus, obiectivul este evitarea retrogradării: „Mi-ar plăcea să câștigăm meci de meci cu 1-0. La final, punctele contează. Vreau să dau culoare echipei și să joace, să aibă agresivitate, indiferent că vine Steaua sau Dinamo”.

* Prezență bună, un singur “nemotivat”

Lotul Ceahlăului la reunire a fost: portari – Miron, Jovic, Jicha, Spiridon; Dumitraș, Rusu, Țepeș, Marc, Ichim, Cazan, Dobrescu, Călin (Ceahlăul II); mijlocași – Chiș, Gheorghiu, Chitoșcă, Popadiuc (Ceahlăul II), Monroy, Achim, Tolimir, Tăbăcariu (Ceahlăul II), Onciu, Stana, Margină, Garcia, Ștefănescu; atacanți – Pavel, Golubovic, Constantinescu, Lukanovic, Velici.
A absentat nemotivat spaniolul Antonio Moreno Sanchez.
Dat fiind că Viorel Măstăcăneanu a declarat că s-a ocupat personal, din timp, ca jucătorii străini să aibă avionul rezervat din timp, o decizie finală în privința spaniolului va fi luată când ajunge totuși în România.

Miriuta si Asamoah doau noroc cu jucatorii investiar

Cristi SOROCEANU
FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentPiatra Neamț de ziua lui: intelectuali și maneliști
Articolul următorDiplome de Vrednicie