0:00

* primarul Ion Rotaru a oferit premii și diplome celor douăsprezece cupluri care au împlinit jumătate de veac de căsnicie

”Constat că au fost îndeplinite condițiile cerute de lege și vă declar căsătoriți. Acum puteți să vă sărutați mireasa în legalitate”. A fost formula pe care primarul Ion Rotaru a rostit-o de vreo zece ori, sâmbătă, 8 noiembrie, în fața celor adunați să sărbătorească perechile de aur ale comunei Alexandru cel Bun. În acest an, douăsprezece cupluri au împlinit 50 de ani de când au spus prima dată ”DA” în fața lui Dumnezeu și a legii, iar autoritățile comunei Alexandru cel Bun au marcat evenimentul așa cum au făcut-o în ultimii ani. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută atât de primarul Ion Rotaru, care a trecut repede de la formula oficială ”Puteți săruta mireasa” la una mult mai familiară – ”Pupă-ți mireasa!”, cât și de mirii vizibil emoționați, care au presărat ceremonialul ”DA”-ului de aur cu glume de genul ”De-acum e prea târziu să mă mai las de el (ea)” sau ”Dacă nu-l iau eu, cine să-l mai ia la vârsta asta”, spre încântarea auditoriului.

Mirii de aur ai comunei Alexandru cel Bun, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Să vă bucurați unul de altul încă 50 de ani!”

”Mă bucur că avem din nou o sărbătoare – a cincea ediție de când consiliul local al comunei Alexandru cel Bun îi sărbătorește pe cei care împlinesc onorabila vârstă de 50 de ani de căsătorie – nunta de aur. Mă bucur că am această oportunitate, să fiu alături de dvs., să oficiez din nou căsătoria dvs., să văd că vă sărutați din nou mireasa, ca prima dată. Cei care au venit cu nașii vechi, e foarte bine. Cei care nu au această posibilitate, să aibă nașii de la cununia de acum 50 de ani, își pot alege alți nași. Așa e ortodox, așa e firesc, așa e religios. Împreună cu părinții, o să facem ca acum 50 de ani – ceremonie oficială și religioasă. Vă doresc să ne vedem la cea de 75 de ani, la nunta de diamant – poate o parte dintre dvs. o să ajungeți la aceea, poate voi fi tot eu primar sau cine-o mai fi – să realizăm din nou o asemenea ceremonie de suflet pentru noi și pentru dvs.”, a declarat Ion Rotaru, urându-le tuturor ”Să trăiți, sănătate și să vă bucurați unul de altul încă 50 de ani!”.

 Cele 12 cupluri de aur

În urmă cu jumătate de veac, și-au unit destinele Iosif Andrieș și Veronica Atudorei, Constantin Bobric și Jenița Nemțanu, Gheorghe Bujor și Maria Iftimie, Leon Burăș și Elena Barbu, Ioan Caia și Corina Ciută, Vasile Coteanu și Eugenia Ciaușu, Ion Fodor și Elena Afloarei, Nicolae Frâncu și Elena Drăghici, Ioan Gavriluț și Maria Țăruș, Constantin Luca și Didina Crețu, Costică Moise și Maria Balan, Ioan Ungureanu și Catinca Panoschi.

Dana OSTAHIE

Articolul precedentCoaliție anti-Iohannis la Târgu-Neamț
Articolul următorFost administrator de asociaţie, la puşcărie