0:00

Trei fete, toate minore, și-au făcut planuri speciale pentru perioada minivacanței de Sfânta Maria și au plecat de acasă din timp. Părinții primeia (o fată de 14 ani din Piatra-Neamț) au reclamat dispariția fetei lor chiar în noaptea de 11 spre 12 august, când au constatat că minora nu se întoarce acasă.

”Având în vedere că echipajele de poliție au fost anunțate în scurt timp, fiind demarate toate verificările pe raza orașului, minora a fost găsită în gara municipiului Piatra Neamț”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Minore plecate de acasă, găsite la niște băieți din Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn după amiaza de 13 august polițiștii au fost sesizați despre dispariția altor două fete din Roman, una de 16 și cealaltă de 17 ani. Ele plecaseră la cumpărături din ziua precedentă și nu s-au mai întors acasă. Polițiștii au stabilit că, în ultima vreme, fetele cunoscuseră doi băieți din comuna Lungani, județul Iași și vorbeau frecvent cu ei, atât pe Facebook, cât și la telefon. Polițiștii au identificat unul dintre tineri și au solicitat sprijinul colegilor din cadrul Poliţiei Târgu Frumos care asigură continuitatea în serviciu pe raza comunei Lungani, din judeţul Iaşi, pentru depistarea minorelor. Ambele fete au fost găsite în satul Zmeu din comuna Lungani, au fost preluate și predate părinților.

Poliţiştii de prevenire spun că în spatele unui profil frumos de Facebook se pot ascunde intenţii periculoase. Ei le recomandă copiilor să nu ofere informații personale necunoscuților întâlniți pe Internet, să nu le spună parola de e-mail, dar nici să nu posteze fotografii care pot fi folosite împotriva lor.

De asemenea, polițiștii le recomandă părinților să supravegheze activitatea copiilor de pe internet și să-i încurajeze să le spună dacă i-a făcut cineva să se simtă inconfortabil. (C.M.)

Articolul precedentUn ”englez” din Ghindăoani a intrat cu mașina în șant
Articolul următor750 de polițiști în stradă, majoritatea în zona Bicaz
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.