0:00

Minivacanță de 4 zile pentru elevi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin cauza gripei, spun oficialii din Ministerul Sănătății și cei din învățământ, ziua de 25 ianuarie va fi liberă pentru elevi, care nu vor face cursuri. Cum zi 24 ianuarie este zi liberă pe motiv de sărbătoare națională, vor fi 4 zile legate de vacanță.

La recomandarea ministrului Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Educației a emis astăzi, 23 ianuarie, un ordin prin care elevii din toată țara stau acasă vineri.

Informația apare pe pagina oficială a Ministerului Sănătății: „Ministerul Sănătății a informat astăzi Ministerul Educației Naționale despre situația privind evoluția infecțiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar pentru data de 25 ianuarie 2019. Această măsură a fost aprobată printr-unOrdin al ministrului Educației Naționale. Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi libera, timp de 4 zile copiii vor putea evita expunerea în colectivități. Vom continua să supraveghem atent evolutia gripei în toată țara. împreună cu Ministerul Educatiei, vom continua triajul epidemiologic în unitățile de învățamânt săptămâna viitoare,  odată cu realuarea activității în unitățile școlare. Recomand părinților să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare, iar pe parcursul celor 4 zile libere să evite expunerea copiilor în colectivități”.

Am postat pe site ordinul de ministru la un sfert de oră după ce l-am primit, pe la 18,15. Toți directorii de școli vor fi anunțați prin sms și școlile pe mail, iar la rândul lor, vor anunța toți diriginții, iar aceștia pe elevi. În Neamț nu au fost anunțate cazuri de gripă la elevi”, a declarat Elena Laiu, inspector școlar general.

(C.I.)

Articolul precedentPolițiștii au confiscat 5.000 mc de lemn și 10 căruțe
Articolul următorPiatra Neamț: la 160 de ani de la Mica Unire, hora prieteniei! Galerie foto
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.