Drumul expres Piatra Neamț – Bacău, care a și fost prins în bugetul pe 2019, va demara procedural încă din această lună. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut acest anunț, cu prilejul vizitei efectuate astăzi, 1 martie în județul Neamț.

Împreună cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, cu directorul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu, și cu președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, ministrul Răzvan Cuc a discutat despre principalele investiții derulate în Neamț și, de comun acord, s-au stabilit termene clare pentru proiectele viitoare. Este cazul lucrărilor la podul de la Preluca, podul de la Girov, turnarea unui covor asfaltic pe DNS, pe segmentul de la Castelul de Apă Roman până la Moșca, Iași, serios afectat de traficul greu. ”Așteptăm calitate a lucrărilor și celeritate. Bani sunt!”, a declarat Răzvan Cuc.

Trebuie să înțelegeți, nu putem face noi în trei ani pe Drumurile Naționale ce n-au făcut ceilalți în 50 de ani. Trebuie să existe un pic de înțelegere, nu avem cum, tehnic. Voință este, slavă Domnului!”, a declarat și Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Revenind la drumul expres Piatra Neamț – Bacău, CNAIR s-a angajat ca în martie a.c. să publice pe SEAP documentația necesară pentru elaborarea studiului de fezabilitate. S-a făcut precizarea că drumul expres va fi făcut de la zero, va fi un drum cu totul nou, realizat cu fonduri nerambursabile. Deocamdată nu se poate spune exact pe unde va trece, acest lucru se va stabili după elaborarea studiului de fazabilitate. Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a precizat, totuși, că drumul va face legătura cu șoseaua de centură a municipiului Bacău și se va conecta la coridorul 9 de autostrăzi.

Un alt punct al declarațiilor l-a constituit drumul Bicaz – Poiana Largului, pe care cei trei oficiali l-au și parcurs, cu opriri în punctele critice.

Am găsit o soluție în ajutorul locuitorilor din zonă”, a anunțat ministrul Cuc. ”Inițial, era gândită reabilitarea și modernizarea lui, dar au fost identificate 38 de puncte de calamități pe acest drum. Valoarea inițială pentru modernizarea drumului era de 284 de milioane de lei. Valoarea calamităților este în jur de 330 de milioane, net superioasă reabilității. Am optat, de comun acord, ca săptămâna viitoare să demareze procedurile de invitație și se va merge pe calamități”, a declarat Răzvan Cuc.

Acest lucru ar trebui să conducă la finalizarea lucrării pe DN 15 Bicaz – Poiana Largului în maximum 6 luni. (ZCH News)

FOTOGALERIE

Articolul precedentNişte copii care se jucau în pădure au găsit o grenadă
Articolul următorMărţişoare de la poliţiştii rutieri din Bacău şi Iaşi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.