Eugen Nicolaescu

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu va ajunge, vineri,13 septembrie, în Piatra Neamț. Vizita ministrului apare, în contextul unor evenimente locale din domeniul sănătății, intens mediatizate, dar și a unor decizii pe care Ministerul trebuie să le formuleze la nivel național. Astfel, în Piatra Neamț, numirea managerului de spital a fost un episod, care a stat pentru mult timp în atenția presei, examenul pentru șefie fiind amânat din cauza mai multor contestații. La sfârșitul lunii trecute, a fost deschisă noua maternitate, în condițiile în care, din cauza unor lucrări neprevăzute, acest eveniment s-a amânat cu aproximativ un an. Un alt aspect nedorit a ieșit la suprafață în urma unor pene de curent, moment în care s-a constatat că lipsesc generatoare funcționale, care să alimenteze cu energie electrică secțiile din SJU. O altă problemă la care mii de nemțeni așteaptă un răspuns plauzibil este cea a Spitalului Bicaz. La nivel național, medicii și-au anunțat intenția de a face grevă, lansând și un program al protestelor. Nici medicii din Neamț nu fac rabat de la acest demers, dr. Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor, anunțând, în repetate rânduri, că va respecta calendarul protestelor, dacă nu se vor îndeplini doleanțele medicilor. Așadar, de la întâlnirea cu ministrul Nicolăescu se așteaptă mai mult decât de la o vizită protocolară, în condițiile în care în sănătatea nemțeană mai sunt necesare multe tratamente. (M.T.)

Articolul precedentCât „costă” un boboc de clasa întâi?
Articolul următorUcigașul lui Costică Ghenescu, arestat preventiv

1 COMENTARIU

  1. Buna ,

    Cred ca vine si pentru alte sesizari facute catre minister , sunt multe nereguli la nivelul judetului , posturi de medici de familie blocate si multe , multe altele .
    Este bine venit in judet poate face putina ordine si cred ca ar trebui sa stie si managerii anumitor institutii publice exp : CAS , DSP ca exista si oameni care stiu sa se impuna!

Comments are closed.