0:00

Ministrul Justiției anunță repatrierea lui Ionel Arsene, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlina Gorghiu, Ministrul Justiției, a anunțat astăzi, 15 aprilie că procedura de extrădare din Italia a lui Ionel Arsene, se apropie de final.

Anunțul făcut de Ministrul Justiției are iz electoral și vine ca o bombă pentru PSD, care încearcă să se îndepărteze de orice posibilă asociere cu termenul de „penal”.

Arsene este condamnat pentru trafic de influenţă și a invocat, prin echipa de avocaţi, că are depresie şi că există un risc ridicat de suicid dacă este încarcerat în România.

Fugarul Ionel Arsene încearcă să scape de întoarcerea din România prin invocarea condiţiilor medicale. Încearcă practic să suspende predarea sa în România, care este o decizie definitivă a Curţii de Casaţie din Italia, care a decis în noiembrie anul trecut predarea lui autorităţilor din România. Arsene a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă în martie 2023. Prin echipa de avocaţi, a încercat anumite tertipuri pentru a suspeda predarea imediată în România, a invocat că are depresie şi că există un risc ridicat de suicid dacă ar fi încarcerat în penitenciarele din România. Procedura se apropie de final. Urmăreşte domnia sa şi echipa sa aplicarea art 23 alin 4 din decizia cadru care reglementează mandatul european de arestare şi care spune că în circumstanţe excepţionale, legate de punerea în pericol a vieţii şi sănătăţii persoanei căutate, predarea poate fi suspendată temporar”, a declarat Alina Gorghiu luni, potrivit News.ro.

C.T.S.

Articolul precedentMaximizarea spațiului: soluții eficiente pentru băile mici
Articolul următor562 de locuri de muncă disponibile în Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.