Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Educația online a fost un dezastru”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAnul școlar 2020 – 2021 a fost marcat de pandemia de COVID-19 și s-a desfășurat, în cea mai mare parte, în regim online. S-au tras multe semnale de alarmă privind accesul elevului la cursuri, mai ales în mediul rural, despre calitatea actului educațional desfășurat online. În unele zone au fost organizate și activități remediale, pentru ca elevii să poată recupera o parte din ceea ce s-a pierdut în prima jumătate a anului.

Verdictul în privința educației online a fost dat chiar de către Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu care a afirmat într-un interviu acordat B1TV, duminică, 16 august, că elevii au avut de pierdut. „Educația online se poate face doar acolo unde există conectivitate, acolo unde există echipamente și acolo unde există savoir-faire, unde existe acea știință de predare online din partea cadrelor didactice. Lucruri care au lipsit, unele într-o mică măsură, altele într-o foarte mare măsură. Eu cred că, pe parcursul acestei perioade de online, aproape toţi elevii au avut de pierdut. Din perspectivă educaţională, este un dezastru”, a declarat ministrul.

Chiar la începutul lunii august, Sorin Câmpeanu anunța că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie „cu prezență fizică pentru toți elevii”. Dar tot el recunoștea că există încă posibilitatea ca, în cazul unui nou val pandemic, să apară din nou nevoia de învățare online (amănunte aici).

Vlad B.

Articolul precedentPatru adulţi şi un copil intoxicaţi cu ciuperci la Mănăstirea Petru Vodă
Articolul următorCod portocaliu de averse în Suceava, Neamț și Iași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.