0:00

Un nou an școlar cu 34 de săptămâni și trei trimestre ar dori Ministrul Educației. Cel puțin așa a declarat Sorin Cîmpeanu ieri, care a mai precizat că este analizată începerea mai devreme a cursurilor. Data de 5 septembrie a fost lansată ca opțiune pentru această toamnă și ultima zi să fie 16 iunie 2023.

Ministrul Educației dorește revenirea la trimestre și un nou an școlar care să înceapă mai devreme, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ideea revenirii la trimestre, ministru Sorin Cîmpeanu a punctat că oricum există statuate două vacanțe – de Crăciun și de Paști, ceea ce face logică o structură trimestrială a anului școlar. „O împărțire pe trei secțiuni înseamnă împărțire pe trimestre. Este o idee pe care deja am avansat-o. Nu a știut nimeni să explice, dacă puteți să ne sprijiniți să aflăm vreo explicație, eu, în Ministerul Educației, nu am reușit să aflu de ce s-a renunțat la organizarea pe trimestre și s-a trecut la organizarea pe semestre, precum în mediul universitar, care are cu totul și cu totul alt specific. Nu am înțeles care sunt avantajele. Eu n-am făcut decât să vă prezint acum posibile propuneri care vor fi discutate cu toți actorii interesați”, a spus ministrul Educației aseară, citat de edupedu.ro.

Varianta începerii anului școlar mai devreme de 15 septembrie nu este nouă, ministrul Sorin Cîmpeanu declarându-se în mai multe rânduri pentru această decalare. Ar urma, așadar, ca primul trimestru să fie în perioada 5 septembrie – 21 decembrie, apoi al doilea trimestru să înceapă în 9 ianuarie și până pe 6 aprilie, cu revenire la cursurile din ultimul semestru în perioada 19 aprilie – 16 iunie. Forma aceasta de structură a viitorului an școlar trebuie armonizată cu profesorii și părinții, invitați deja la dezbateri după ultimele declarații ale ministrului Educației. Care vor fi noutățile și câte mini-vacanțe vor fi între cele două vacanțe tradiționale, rămâne de văzut în urma negocierilor.

C.I.

Articolul precedentȘtire actualizată. Piatra Neamț. Trei autoturisme au intrat în coliziune în fața Stației de Ambulanță. Patru răniți dintre care doi copii.
Articolul următorTârgu Neamț. Au rămas fără acoperiș din cauza unui scurtcircuit electric