Vacanța de iarnă s-ar putea scurta cu o săptămână și elevii de gimnaziu și liceu să revină fizic din 3 ianuarie 2022 și nu din 10 ianuarie 2022, cum este acum structura anului școlar.

Varianta ar fi în analiza ministrului Educației ca perioadă de recuperare a cursurilor din această perioadă de vacanță decisă pe fondul pandemiei. „Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o preluare pe edupedu.ro. Vacanța din perioada 25 octombrie – 5 noiembrie pentru învățământul de stat a fost impusă ca măsură de stopare a mobilității în plin val 4 de infectări cu covid. Doar școlile private pot face cursuri online în această perioadă, potrivit unui ordin comun Sănătate – Educație publicat aseară, 25 octombrie, în Monitorul Oficial.

Încă neconfirmată, în spațiul public a apărut și informația potrivit căreia școala se va relua din 8 noiembrie în format online. Deocamdată, noua structură a anului școlar nu a fost modificată prin ordin de ministru și rămâne de văzut dacă variantele de revenire și recuperare a orelor din această vacanță vor fi discutate cu asociațiile de părinți, de elevi și cu alți parteneri sociali implicați în proces.

C.I.

Articolul precedentFundația Altex – protocol la nivel înalt pentru ajutarea sistemului sanitar în pandemie
Articolul următorDoi copii și un bărbat răniți într-un accident la Pângărați