Companiile ROMAERO și SIKORSKY – parte al grupului Lockheed Martin au semnat un acord de parteneriat industrial, pe 14 martie 2018, la sediul Ministerului Economiei, într-un cadru oficial, în prezența Ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, a Președintelui Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Dorel Căprar, precum și a reprezentanților Ambasadei Statelor Unite la București.

Parteneriatul industrial dintre ROMAERO şi SIKORSKY (parte al grupului Lockheed Martin) se axează pe activităţi care vor asigura participarea pe termen lung a mai multor companii din industria naţională de apărare a României la lucrări de ansamblare, echipare, customizare, şi întreţinere a elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hakw. Centrul de la Bucureşti va fi singurul autorizat de grupul Lockheed Martin pentru echiparea şi întreţinerea elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hakw în Europa Centrală.

Acordul semnat astăzi reprezintă o confirmare a potenţialului industriei româneşti, care este capabilă să realizeze produse cu valoare adăugată ridicată. Aşteptăm să vedem care vor fi efectele economice concrete ale acestui acord şi cât de repede vor fi ele resimţite la nivelul industriei şi economiei româneşti. Ministerul Economiei va sprijini iniţiativele companiilor din subordine care pot duce la relansarea activităţii industrial. În acelaşi timp, acest acord este şi o confirmare a bunelor relaţii şi a parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii”, a declarat Dănuţ Andruşcă, Ministrul Economiei.

“Abilitatea noastră de a furniza cel mai capabil elicopter în luptă de suprafaţă (ASuW) şi anti-submarin (ASW) existent ar putea oferi României, la cel mai competitiv preţ, acoperirea necesară importantei poziţii strategice pe care aceasta o deţine la Marea Neagră”, a declarat şi Eric Schreiber, vicepreşedinte Sikorsky (parte din Lockheed Martin Corporation).

Articolul precedentL4: Cimentul-Bradu 3-2 * Luca: „Îmi felicit băieţii! S-au dăruit fantastic!”
Articolul următorACTUALIZARE Incendiu cu victime în anexa Văleni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.