0:00

Ministrul Agriculturii apreciază că seceta extremă de anul acesta va avea un impact semnificativ asupra preţurilor alimentelor. Adrian Oros a dat asigurări tuturor fermierilor că vor fi despăgubiţi. Cele mai afectate culturi în acest moment sunt cele de cereale, mai ales în zona Moldovei şi Dobrogei.

Ministrul Agriculturii: Seceta extremă va avea consecinţe asupra preţurilor alimentelor, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Peste această criza determinată de pandemie se suprapune și o secetă cumplită, extremă, cum nu a mai fost în ultimii mulți ani. Deficitul este foarte mare în zona Moldovei și Dobrogei. Este un pericol ca culturile de toamnă să fie compromise într-un procent destul de mare. Am asigurat toți fermierii că o să-i despăgubim pe toți cei care vor avea pagube cauzate de fenomenele extrem de secetă. Comitetele pentru situații de urgență locale evaluează care e dimensiunea pagubelor, ca să putem să despăgubim fără să producem inechități. Culturile care sunt acum afectate sunt culturi de cereale în principal. Estimăm o pierdere a producției de până la 50% ceea ce ar acoperi necesarul de consum pentru aceste produse. Vor fi consecințe în lanț asupra prețurilor. Depinde și cât va dura această criză. Avem stocuri foarte mari de produse de bază la producători – lapte, carne legume. Căutăm soluții pentru a încuraja procesatorii să stocheze privat și în toamnă când vom avea nevoie să le putem folosi”, a declarat Adrian Oros, ministrul Agriculturii, la Digi24. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAmendă de 10.000 de lei și dosar penal pentru un tânăr care a furat o mașină și a zdrobit-o de un gard
Articolul următor26 aprilie: Neamț are 6 cazuri noi, peste 100 persoane pozitive în Suceava
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.