0:00

Ministerul Sănătăţii reia coordonarea Institutului “Cantacuzino”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGuvernul României a adoptat, joi, 8 decembrie, memorandumul care prevede întoarcerea Institutului “Cantacuzino” la Ministerul Sănătății, se precizează într-un comunicat de presă. Instituţia fusese trecută în anul 2014 sub coordonarea Ministerului Educației.

“Este un demers firesc pentru începerea procesului de revitalizare a producției tradiționale de seruri și vaccinuri. În același timp, activitatea de diagnostic ce se derulează în prezent va fi mult mai bine conectată cu necesitățile sistemului de asistență medicală”, potrivit comunicatului citat.

Institutul “Cantacuzino” deține cea mai puternică bază tehnică de cercetare în microbiologie, epidemiologie moleculară și imunologie din țară. Încă din 1901, când a fost numit profesor la Facultatea de Medicină din București, profesorul Cantacuzino a creat și condus Laboratorul de Medicină Experimentală. În 1904 s-a demarat producția serului antistreptococic şi apoi a serului antidizenteric, primele două dintr-o lungă serie de vaccinuri produse de Institutul “Cantacuzino”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentVineri la Târgul de Crăciun
Articolul următorPalatul Copiilor în sărbătoare
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.