Ministerul Sănătății, în control la Spitalul Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Timp de 10 zile, o comisie de la Ministerul Sănătății va lua la puricat toate documentele Spitalului Municipal Roman. Echipa de control a ajuns la Roman săptămâna trecută, iar la finele acestei săptămâni se vor cunoaște și rezultatele verificărilor. Conducerea unității medicale spune că respectivul control este tematic și vizează strict activitatea medicală.

“Săptămâna trecută a început controlul și se va derula pe parcursul a 10 zile. Există o tematică ce ni s-a adus la cunoștință, iar la finele săptămânii vom avea rezultate. Ni s-au cerut mai multe documente legate de medicamente, de programele derulate. Din punct de vedere al igienei, nu avem probleme. Încă de acum două săptămâni am demarat deja o procedură de dezinsecție și deratizare în subsoluri ce se desfășoară și în aceste zile”, a declarat Leonard Achiriloaei, director economic al Spitalului.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat în aceste zile că „am dat într-o lună mai multe amenzi decât pe tot anul trecut, 2013. Amenzile vor fi redirecţionate către echipa de management, de anul viitor. Anul acesta am văzut unde şi cum greşim, dar de la anul plătesc managerii”. Autoritățile locale sunt optimiste vizavi de acest control, mai ales că Spitalul se pregătește, de mai bine de un an, de acreditare, multe din problemele de acum doi ani fiind rezolvate. (C. MATEI)

Articolul precedentLume, lume, poftiți la Bâlciul de la Roman!
Articolul următorCAS ar putea creşte cu 14%!