0:00

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) anunţă că a publicat un ghid cu informații utile pentru cetăţenii, care intenţionează să semneze un contract de muncă cu un angajator din străinătate, „în condițiile în care, odată ajunși în statul de destinație, lucrătorii români intră sub jurisdicția statului respectiv”, potrivit unui comunicat de presă.

Ministerul Muncii: Ghid cu informații utile şi linie telefonică pentru cetățenii care doresc să plece la muncă în străinătate, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Ghidul publicat pe site-ul Ministerului Muncii și Protecției Sociale cuprinde informații despre legalitatea contractelor de muncă, lista agențiilor de plasare autorizate și cea a agenților de muncă temporară și include datele de contact ale ambasadelor și consulatelor, precum și Ghidul lucrătorului român, elaborat în colaborare cu Ambasadele României şi Corpul ataşaţilor pe probleme de muncă şi sociale”, precizează MMPS. Ghidul poate fi consultat AICI.

De asemenea, MMPS a decis să pună la dispoziția tuturor celor interesați o linie telefonică cu tarif normal: 021/3027052 și 021/3027053 pot fi apelate, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-18:00. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentAvertisment SRI: Nu accesaţi link-uri însoţite de mesajul „Detalii secrete! (COVID-19)”
Articolul următor13 pacienţi noi cu COVID-19 în Neamţ, în ultimele 24 de ore
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.