manageriÎn timp ce despre concursurile pentru directorii de școli nu mai suflă niciun oficial vreo vorbă, aflăm totuși de la Ministerul Educației că se încearcă extinderea Corpului național de experți în management educațional.

În zona Moldovei, cel mai „prolific” județ din punctul de vedere al numărului existent de experți este Suceava, cu 853, urmat la mică distanță de Bacău, cu 827. Pe locul al III-lea se află județul Iași, cu 646 de profesori manageri. Județul Botoșani numără 618 experți, iar Neamțul are 573. Județul Vaslui are 447 de oameni formați într-ale managementului. Competiția este adresată cadrelor didactice titulare în învățământ și care au cel puțin gradul didactic II sau titlul științific de doctor.

Calendar concurs

Astfel, în perioada 29 iulie – 29 august, reprezentanții Ministerului Educației organizează cea de-a 10-a serie a concursului de selecţie. În 29 iulie, inspectoratele şcolare judeţene vor afişa, la sediul propriu şi pe site, numărul de locuri scoase la concurs, metodologia în baza căreia se va desfăşura concursul şi programul orar al înscrierilor. Formularele de selecţie vor fi completate on-line, în aplicaţia informatică furnizată de Ministerul Educaţiei, în intervalul 29 iulie – 5 august. Afişarea listelor cu candidaţii admişi în această etapă va avea loc pe 8 august. Candidaţii declaraţi admişi după etapa de selecţie on-line vor depune, în perioada 8-10 august, la sediul inspectoratelor şcolare, portofoliul de candidatură. Potrivit prevederilor Legii Educaţiei Naţionale, pot ocupa funcţii de conducere, de îndrumare şi de control în unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare numai cadrele didactice membre ale Corpului naţional de experţi în management educaţional. (Marian TEODOROF)

Articolul precedentBacalaureat: Doar 6 din 10, în Neamț
Articolul următorÎn 3 zile, poliția rutieră a amendat 886 de șoferi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.