Într-un proiect de ordin de ministru, ce propune calendarul de adoptare a normativelor neecsare aplicării noi legi a educației pentru învățământul preuniversitar, se prevede că noile planuri cadru pentru liceu să fie finalizate până la 29 februarie 2024. Apoi ar urma să fie elaborate noile programe școlare pentru elevii care întră în clasa a IX-a în anul 2025 și care vor fi primii care vor susține bacalaureatul în noua formulă, în anul 2029. „O să avem niște discipline cu un număr mic de ore și axate pe cunoștințe de bază la materiile la care se va da proba complementară”, a declarat ministrul Ligia Deca pentru edupedu.ro.

În proiectul ce conține calendarul de adoptare a normativelor, pus în dezbatere publică, Ministerul Educației prevede la art. 2 că „Planurile-cadru şi programele şcolare pentru învăţământul preuniversitar aplicabile la data emiterii prezentului ordin rămân valabile până la modificarea curriculumului naţional, în conformitate cu dispozițiile Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, respectiv până la începutul anului școlar 2025-2026. Calendarul de intrare în vigoare a noului curriculum se stabileşte prin ordin al ministrului educaţiei”.

Conform calendarului propus, la punctul 135 și 136 se prevede data de 29 februarie 2024 ca dată limită pentru aprobarea planurilor-cadru la liceu și la vocațional teologic:

Ministrul Educației vrea ca noile planuri-cadru pentru liceu să fie adoptate pentru 2025-2026, ZCH NEWS - sursa ta de informații

C.I.

Articolul precedentAcțiune a polițiștilor și jandarmilor la Târgu-Neamț
Articolul următorVIDEO&FOTO Razie nocturnă de amploare în cluburile din Bacău