Ministerul Educației a stabilit: Reguli noi cu Evaluarea Națională din 2017, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEvaluarea Națională va cântări mai greu în media cu care absolvenții de gimnaziu vor fi admiși la liceele dorite. Ministerul Educației a stabilit reguli noi pentru examenul absolvenților de clasa a VIII-a începând cu anul școlar 2016-2017, una din ele fiind că media de la Evaluarea Națională va reprezenta 80% din media pentru admiterea la liceu, diferența de 20 de procente urmând să fie asigurată prin media anilor de gimnaziu.

Astfel, se constată că, în ultimii doi ani, media de la Evaluarea Națională a devenit tot mai importantă, fiindcă, până în 2014, intrarea la liceu se făcea cu 50% media claselor V-VIII și 50% media de la evaluare. Acum doi ani, însemnătatea Evaluării a crescut la 75% din media de intrare la licee, iar anul acesta mai primește 5 procente importanță.

O altă măsură decisă de minister este eliminarea unei prevederi legate de contestații și se aplică la TOATE examenele naționale, indiferent că e vorba despre Evaluare Națională sau Bacalaureat. Până acum, nota finală, după contestații, se modifica numai dacă între nota inițială și cea de la contestație era o diferență de minimum 0,5 puncte. De acum nu va mai fi valabil, ceea ce ar putea aduce un avantaj pentru cei cărora le lipsesc câteva sutimi pentru a ajunge la liceul dorit sau pentru a-și lua diploma de bac. În același timp, cei care urmăresc nejustificat creșterea notelor s-ar putea gândi de două ori înainte de a mai opta pentru contestarea notei. (M.T.)

 

Articolul precedentOm de afaceri acuzat că a agresat o avocată
Articolul următorBicaz: Copiii își iau rămas bun de la vară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.