Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) precizează, într-un comunicat de presă, că nu s-a luat nici o decizie referitoare la reluarea cursurilor pe 6 aprilie. MEC atenţionează că “informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în spațiul public, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!”.

“Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate pe acest subiect. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19”, potrivit sursei citate.

MEC va formula denunț penal pentru ca instituţiile abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false, care au rolul de a genera confuzii. “Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului: documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”, se reiterează în comunicatul de presă. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedent„Realizări” în lupta cu coronavirusul: Iohannis a retras decoraţia Spitalului Suceava
Articolul următorAlexandru Mâzgăreanu este nominalizat la premiile UNITER pentru un spectacol montat la Teatrul Tineretului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.