Alexandru Mâzgăreanu a fost nominalizat la categoria “cea mai bună regie”, în cadrul Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) 2020, ediţia a XXVIII-a, pentru spectacolul “Steaua fără nume”, montat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. Contracandidaţi sunt Eugen Jebeleanu, pentru regia spectacolului “Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba”, la ARCUB-Centrul Cultural al Municipiului București și Compagnie des Ogres şi Botond Nagy, pentru regia spectacolului “Nora”, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu şi Călin Ciobotari. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului au fost cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2019. Ediția din acest an a Galei Premiilor UNITER ar urma să aibă loc pe 11 mai, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea instituţiei culturale craiovene. Alte detalii despre premiile UNITER de anul acesta – AICI. Despre regizorul Alexandru Mâzgăreanu se poate citi AICI. Teatrul Tineretului mai anunţă că spectacolul poate fi vizionat pe platforma VIMEO, gratuit, timp de 24 de ore, începând de sâmbătă, 4 aprilie, ora 17:00. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Teatrul Tineretului)

Articolul precedentMinisterul Educaţiei face precizări: “Cursurile nu se reiau pe 6 aprilie!”
Articolul următorŞTIRI OFICIALE Judeţul Suceava are peste 700 de persoane confirmate cu COVID-19, judeţul Neamţ e pe 6, cu peste 100 de cazuri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.