Cei doi bărbați puși sub acuzare în dosarul înșelăciunii în domeniul deșeurilor reciclabile au fost arestați preventiv de către magistrații din cadrul Tribunalului Neamț. Măsura este valabilă 30 de zile, până pe 26 octombrie. Decizia instanței de fond nu este definitivă și a fost contestată atât de Luca Alexandru cât și de Anechitei Ionel.

În referatul procurorilor prin care s-a cerut arestarea celor doi se vorbește  de infracțiuni ce ar fi avut drept consecință fraudarea Administrației Fondului de Mediu cu o sumă imensă, 32 millioane de lei. În cazul lui Anechitei au fost reținute 38 de fapte de înșelăciune și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. La acestea se mai adaugă 5.806 de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 1.178 de fals informatic și vreo 669 de de uz de fals.

În ce-l privește pe Luca, procurorii au reținut în sarcina sa câte 38 de fapte de înșelăciune și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și 669 de fals în înscrisuri sub semnătură privată. De menționat este faptul că în același dosar a fost pusă sub acuzare și societatea comercială Internațional Bax Logistic SRL Târgu Neamț, dar pentru aceasta cauza a fost amânată pentru ședința din 28 septembrie.

Mii de fapte de înșelăciune și fals în cazul afaceriștilor acuzați în dosarul fraudei de 32.000.000, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru agentul economic procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț cer aplicarea unor interdicții pentru următoarele 60 de zile. Judecătorii vor delibera dacă interzic inițierea procedurii de dizolvare sau lichidare, interzicerea unor operațiuni patrimoniale, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvența persoanei juridice, precum și interzicerea desfășurării activităților de natura celor cu ocazia cărora au fost comise infracțiunile.

Reamintim că totul a început pe 26 septembrie când au avut loc mai multe percheziții în Târgu Neamț și se pare că și în câteva comune limitrofe. A fost vizată activitatea firmei Internațional Bax Logistic SRL Târgu Neamț cu obiect de activitate în domeniul managementului deșeurilor reciclabile. Anchetatorii spun că ar fi indus în eroare mai mulți operatori economici, autorizați pentru preluarea responsabilității de la producători, prin raportarea ca fiind reciclate în numele acestora, a unor cantități de deșeuri de ambalaje folosind mai multe înscrisuri care atestau achiziția deșeurilor de la persoane fizice și juridice, cu scopul încasării contravalorii unor servicii de colectare și reciclare neprestate (amănunte aici). (G.S.)

Articolul precedentPiatra Neamț. Dispoziție privind interzicerea desfacerii și comercializării băuturilor alcoolice în zona sălii Polivalente
Articolul următorCrește salariul minim general, se amână cel din construcții și agricultură
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.