Astăzi, 6 ianuarie, profesorul Mihai Obreja a fost numit în funcția de inspector școlar general în cadrul unei scurte ședințe desfășurată la sediul instituției, după-amiază. Prefectul George Lazăr a oficiat protocolul și, după ce a dat citire ordinelor de ministru, i-a urat succes noului șef al inspectoratului și i-a transmis să ridice calitatea învățământului nemțean.

 

Mihai Obreja a declarat că se bazează pe întregul corp de inspectori școlari pentru a îmbunătăți imaginea și calitatea educației nemțene: „Am venit aici fără mândrie și prejudecată, fără patimă. Sunt un om de echipă, sunt exigent, într-adevăr, în ceea ce fac, dumneavoastră mă cunoașteți. Cred că am abilitățile și competențele necesare pe care să le valorific împreună cu dumneavoastră, astfel încât să schimbăm un pic percepția în spațiu public asupra învățământului, în general, asupra învățământului nemțean, în special. Vreau să ne canalizăm pe creșterea calității educației, pe performanță și pe marea performanță. Eu sunt adeptul învățământului pentru cei mulți, deci mă interesează foarte mult ce se întâmplă în fiecare unitate școlară, de toți copiii, nu numai de cei din școlile urbane sau din școlile de elită. Le mulțumesc celor care m-au responsabilizat și vreau să cred că putem face împreună în așa fel încât învățământul din Neamț să fie fruntaș sau mai sus decât este astăzi. Urmează un semestru foarte greu, cu olimpiade școlare, cu mobilități, concursuri. Eu sunt adeptul deciziei, vom lua deciziile împreună în consiliul de administrație, în consiliul consultativ, în comisia paritară, așa încât să avem convingerea că ceea ce decidem este pentru copii, în primul rând. Pentru mine, este obiectivul fundamental ca tot ceea ce întreprindem aici să-i vizeze pe copii, în primul rând, ca beneficiari direcți ai serviciilor pe care le oferă școala românească”. Numirea în funcție este valabilă până la sfârșitul acestui an școlar sau până când ministerul va organiza concurs. Mihai Obreja este profesor de socio-umane la Colegiul Național „Petru Rareș” și consilier local PNL la Piatra Neamț.

Profesoara Elena Laiu revine, de astăzi, în funcția de inspector școlar general adjunct. După expirarea contractul de management, în luna mai 2019, ministerul i-a prelungit cu un an prerogativele funcției, ce au fost suspendate ulterior, în ultima perioadă cât a condus inspectoratul, tot cu detașare, din luna septembrie 2019 și până astăzi. (C.I.)