Înainte de Revelion, Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” pregătește, pentru Târgul de Crăciun la Neamț, un program muzical pe cinste. Luni, 30 decembrie, începând cu ora 18:00, la scena de pe platoul Curții Domnești publicul pietrean se va bucura de patru recitaluri muzicale de mare atracție. Programul va fi deschis de Ansamblul folcloric “Doina Ceahlăului”. Vor urma Beatrice Miron și copiii Clubului “Rubi’Ma Music”, pentru ca finalul să-i aparțină mult îndrăgitului interpret Mihai Mărgineanu.

ANSAMBLUL FOLCLORIC “DOINA CEAHLĂULUI”

doina ceahlauluiEste un ansamblu tânăr, înfiinţat în anul 2012. Membrii grupului sunt tineri talentaţi şi dornici de a valorifica şi transmite mai departe valorile autentice ale dansului popular în forma sa originală. De la înfiinţare şi până în prezent ansamblul a participat la diferite evenimente, spectacole şi concursuri, unde au reuşit să impresioneze prin autenticitate, frumuseţea costumelor, precum şi prin varietatea dansului popular, lucru pentru care au fost apreciaţi pe deplin. Sub îndrumarea profesorului-coregraf Adrian Gheorghiu, Ansamblul “Doina Ceahlăului” îşi propune să ducă mai departe și să valorifice frumusețea dansului popular şi să reprezinte cu mândrie judeţul Neamţ.

CLUBUL „RUBY’ MA MUSIC ART”

Este un club destinat activităţilor artistice pentru copii şi funcţionează în Piatra-Neamţ. Grupul s-a înfiinţat în anul 2015, având în prezent în componenţa sa un număr de treizeci şi şase de copii – mai mari sau mai mici –, cu toţii dornici de a urca pe scenă. Ei au în palmaresul propriu participări la spectacole sau festivaluri, soldate cu trofee, premii, distincţii şi diplome. De asemenea, copiii de la Clubul „Ruby Ma’ Music Art” au fost invitaţi la câteva emisiuni televizate. Conducătoarea „Ruby Ma’ Music” este profesoara Bianca Rusu-Ciucanu.

MIHAI MĂRGINEANU

mihai margineanuCântărețul și compozitorul Mihai Mărgineanu s-a născut pe 2 octombrie 1969 în Bucuresti. Muzica sa este inspirată din folclorul urban, unele melodii fiind preluări ale unor cântece vechi de pahar, iar altele fiind creații proprii în același gen. Versurile sale sunt adeseori explicite, conținând cuvinte necenzurate.
S-a lansat în muzică destul de târziu, la vârsta de 36 de ani. Primele melodii ale sale au fost înregistrate în 2005, fiind inițial destinate unui grup limitat de prieteni. Ulterior, cântecele s-au răspândit pe internet, iar autorul a câștigat popularitate.
Cea mai cunoscută melodie a sa, “Mă iubește femeile”, este o preluare după un cântec al actorului interbelic Iancu Brezeanu, din care Mihai Mărgineanu a păstrat doar melodia și a rescris o parte din versuri într-un stil propriu. Mihai Mărgineanu a absolvit Liceul de electronică industrială, apoi Academia Română de Management și Universitatea Tehnică de Construcții, Facultatea de Instalații.

Articolul precedentFOTO: Atenție șoferi! Trafic îngreunat din cauza viscolului
Articolul următorProgramul Trezoreriei și liberele pentru bugetari
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.