mihai-farcasanu

* Judecătoria Piatra Neamţ a decis să-i revoce suspendarea executării pedepsei dintr-un dosar de la Bicaz
* Mihai Fărcăşanu mai are o condamnare de un an şi zece luni pentru evaziune fiscală

Judecătoria Piatra Neamţ a decis, ieri, să-l condamne pe Mihai Fărcăşanu, fostul lider al PPDD Neamţ, la 3 ani de închisoare, pentru infracţiuni de corupţie, mai exact  “folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată”. Pedeapsa de 3 ani a rezultat din condamnarea actuală de doi ani şi şase luni, la care s-a adăugat revocarea suspendării unei alte pedepse, de 6 luni, pronunţată de Judecătoria Bicaz, într-un dosar din 2008, pentru tăiere de arbori fără drept.

Decizia de ieri este abia prima în dosarul de corupţie şi poate fi atacată la instanţele superioare. Mihai Fărcăşanu a fost  judecat pentru că “în perioada martie-mai 2012, folosindu-și funcțiile de vicepreședinte în cadrul Biroului Permanent Național al PPDD și de președinte al Organizației Județene Neamț a aceluiași partid politic, a pretins de la șase membri ai aceluiași partid suma totală de 35.000 de euro pentru a-i ajuta să ocupe funcții de consilieri județeni”, după cum au stabilit procurorii DNA. “Acești bani au fost pretinși atât pentru sine, cât și pentru partid pentru ca, în virtutea funcțiilor sale politice, să favorizeze persoanele respective pentru ocuparea unor funcţii de consilieri județeni cu ocazia desfășurării alegerilor locale din anul 2012. Din banii pretinși, inculpatul a primit suma de 10.000 euro cu titlu de contribuție pentru campania electorală a partidului”.

În decembrie 2012, Mihai Fărcăşanu a pierdut alegerile pentru Camera Deputaţilor, iar ulterior a fost schimbat de la şefia PPDD Neamţ.

Condamnarea de ieri nu este prima problemă penală a lui Mihai Fărcăşanu. Tribunalul Neamţ i-a dat o pedeapsă de un an şi zece luni de închisoare cu executare, într-un dosar de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Fărcăşanu a atacat sentinţa, iar procesul se află acum pe rolul Curţii de Apel Bacău.

Cristina MIRCEA

4 COMENTARII

  1. cred ca vreo 7 anisori cumulati ii vor prinde bine acestui tepar si slugoi a lui pinalty. cata lume a mai tepuit acest individ si uite unde a fost propulsat de marele dan diaconescu cel care lupta impotriva ciocoilor….presedinte de partid!!!! scapa lumea de un trenchea benchea!

  2. Si se spune ca cei ce au lucrat in armata sunt oameni corecti….aiurea, cel putin cel de mai sus are un palmares de cand lucra in armata,dar nu stiu cum se face ca toti trag spre zona Bicaz…acolo e raiul multora de a face afaceri sau…

  3. Acest jojo,stim noi cine e,nu poate dormi noaptea pana nu face el comentarii la toate articolele,ajutat de danutza bineinteles.

  4. @gigi. mergi putin la doctor k esti lovit in creerasul de colibri de ultraviolete. si nu stiu de care danutza vb! dak nu-ti convine nu citi articolele k si asa tu nu prea intelegi sensul cuvintelor.

Comments are closed.