canicula 01Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți (1 septembrie) dimineață, o nouă avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic valabilă miercuri (2 septembrie) pentru 11 județe, între care şi judeţul Neamţ.

Potrivit meteorologilor, celelalte județe aflate sub cod portocaliu miercuri sunt Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava, Bacău, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți si Dolj. În aceste zone, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37-38 de grade.

Totodată, în restul țării, vremea va fi în continuare caniculară în majoritatea regiunilor și se vor înregistra temperaturi maxime de 35-36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, la câmpie și la podiș.

În cursul zilei de marți (1 septembrie), județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Botoșani, Iași, Bacău și Vaslui se află sub cod portocaliu de caniculă, în timp ce valul de căldură cu maxime ce vor atinge frecvent 35 – 37 de grade va persista în toate regiunile țării, aflate sub cod galben. Pentru restul țării se menține codul galben.

Articolul precedentROTAŢIA CADRELOR LA ISJ NEAMŢ: 7 directori demişi şi alţi 7 puşi în locul lor!
Articolul următorSe caută experţi electorali
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.