0:00

După ce în Botoșani s-a instalat o tabără militară, probabil în așteptarea refugiaților unui eventual conflict în Ucraina, tot în această zonă a mai căzut și un micrometeorit de aproximativ 50 de grame în noaptea de 17 spre 18 februarie, în jurul orei 01.00. Acesta a fost identificat, de echipamentele Stațiunii de Cercetări Fizico-Geografice şi pentru Monitorizarea Calității Mediului Mădârjac, din judeţul Iaşi, fiind prima descoperire de acest gen de la instalarea dispozitivului.

Micrometeorit căzut în Botoşani, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Este un eveniment. Nu ştim exact în acest moment unde anume a căzut micrometeoritul, specialiştii Institutul Astronomic Român efectuează în acest moment calcule complexe pentru a stabili cu o precizie mai mare unde anume se află. Nu mi s-a comunicat până în acest moment, dar, probabil va exista o etapă în care va fi căutat şi va fi preluat pentru a fi studiat“, a precizat conf.univ. dr. Ionuţ Minea, directorul staţiunii pentru site-ul nostru.

În ciuda dimensiunilor sale reduse, micrometeoritul ar fi putut fi observat şi cu ochiul liber la apropierea de pământ.

În cadrul stațiunii funcționează un echipament modern de monitorizare a cerului (meteoriților) cu înregistrare și transmitere automată a evenimentelor cosmice înregistrate în partea centrală a Podișului Moldovei.

Staţiunea de Cercetări Fizico-Geografice și de Monitorizare a Calității Mediului – Mădârjac (SCM) a fost realizată în perioada 2007 – 2010 de către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) ca o nouă bază de pregătire universitară avansată (masterat şi doctorat) şi de cercetare știinţifică în domeniul Ştiinţelor Vieţii şi ale Pământului.

Angela Croitoru

Sursă foto: tehnostiri.ro

Articolul precedentISU Neamț avertizează: 10 școli nu au autorizație de securitate la incendiu
Articolul următorIncendiu devastator la Poienari: o familie cu doi copii a rămas fără casă! Primarul comunei promite ajutor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.