Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță valori termice de aproape 40 de grade la umbră, fiind emise atenționări cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic în toate județele Regiunii Nord-Est. Deosebit de cald va fi în perioada 25-26 iulie, timp în care sudul extrem al țării este sub atenționare cod roșu pentru aceleași fenomene.

Meteorologii anunță pârjol: aproape 40 de grade la umbră, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMeteorologii anunță pârjol: aproape 40 de grade la umbră, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Marți (25 iulie), valul de căldură și canicula se vor extinde în toată țara. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade”, anunță ANM.

Codul portocaliu este valabil în sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei și în vestul Dobrogei unde se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37-39 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 24 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.

Pe 26 iulie, doar județul Suceava scapă de caniculă, în Botoșani, Neamț și Iași va fi cod galben de pârjol, în timp ce la Vaslui și Bacău se vor înregistra, din nou, spre 40 de grade la umbră. (G.S.)

Articolul precedentCeahlăul Piatra Neamț începe selecția pentru Centrul de Copii și Juniori
Articolul următorScandal între frați: unul a fost reținut pentru furt și incendiere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.