0:00

Meteorologii anunță că vremea se încălzește în prima parte din decembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPână la finalul acestei săptămâni vremea se încălzește nesperat, iar specialiștii anunță temperaturi peste media perioadei, după cum prevede prognoza pentru Moldova, în perioada 5 – 18 decembrie 2022.

În prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 1…2 grade, spre 10…11 grade, iar cea a minimelor, de la -2…-1 grad, până la 4…5 grade“, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Aceeași sursă mai arată că ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 13 decembrie, „când media valorilor diurne va ajunge la 5 grade, iar a celor nocturne la -2…-1 grad, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie“, conform ANM.

Astăzi, 5 decembrie, a fost destul de rece, iar la prânz erau 0 grade la Roman, -1 grad se înregistra la Târgu Neamț, iar la Piatra Neamț erau -2 grade. Din cauza fenomenului de inversiune termică cel mai cald din tot județul era în vârf de munte, la stația meteo de pe Ceahlău – Toaca unde erau 2 grade, cu plus, aceasta fiind și temperature resimțită. În restul teritoriului, din cauza vântului se resimțeau -4 până la -5 grade celsius.

(G. S)

Foto: Meteo România

Articolul precedentProgramul Rabla pentru electrocasnice. A început selecția voucherelor
Articolul următorAjunul de Moş Nicolae. Ce primesc copiii în ghetuţe în această seară
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.