0:00

Programul Rabla pentru electrocasnice. A început selecția voucherelor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProgramul Rabla pentru electrocasnice a trecut de azi, 5 decembrie, la cea de-a doua etapă. După înscrierea persoanelor fizice și crearea conturilor de utilizator, începând de astăzi are loc selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele. Această etapă are loc până pe 9 decembrie, ora 23:59, ori până la epuizarea bugetului de 25.000.000 lei.

Etapa următoare are loc în perioada 12 – 16 decembrie și constă în selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele. Bugetul este de 10.000 mii lei. Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele se desfășoară în perioada 19 – 23 decembrie, bugetul fiind de 15.000 mii lei.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective“, anunță Administrația Fondului de Mediu.

Ce vouchere sunt disponibile

Bugetul alocat pentru cea de-a doua ediție din Programul Rabla pentru Electrocasnice este de 50 de milioane de lei, divizat pentru fiecare etapă în parte. Se acordă vouchere de 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C, mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, precum și frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E sau uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete.

Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică. Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile.

(G. S)

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „50% în plus la indemnizația de creștere a copilului”
Articolul următorMeteorologii anunță că vremea se încălzește în prima parte din decembrie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.