culita tarata

În cei 165 de ani care au trecut de la bătălia din Dealul Spirii, instituția pompierilor s-a schimbat foarte mult. Astăzi, pe lângă prevenirea și stingerea incendiilor, pompierii din serviciile profesioniste, voluntare sau private pentru situații de urgență execută descarcerarea și salvarea persoanelor în urma accidentelor de orice natură, intervin la inundații șI la alte dezastre, acordă primul ajutor calificat, practic sunt prezenți acolo unde viața și bunurile concetățenilor noștri, precum și mediul sunt amenințate. Pornind de la dezideratul îmbunătățirii permanente a dotării pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava”, pentru creșterea calității serviciilor în situații de urgență, Consiliul Județean Neamț – prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “EURONEST”- a achiziționat, din fonduri europene, șapte autospeciale moderne cu apă și spumă, două autospeciale complexe de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență, o autospecială pentru descarcerări grele, precum și 4 ambulanțe pentru S.M.U.R.D., una de terapie intensivă mobilă și trei pentru prim-ajutor. Urmează achiziționarea unei autospeciale pentru intervenție și salvări de la înălțime și a unui șenilat pentru salvările pe timp de iarnă.

Apreciez că v-ați îndeplinit constant și la standardele cele mai înalte misiunile dumneavoastră de salvatori, precum și pe cele pentru prevenirea situațiilor de urgență și pregătirea cetățenilor județului Neamț în domeniu, situându-vă pe locul întâi în încrederea populației, consecința firească a modului profesionist în care vă faceți datoria.

Pentru aceste fapte eroice vă felicit și vă doresc succes în nobila dumneavoastră misiune.

LA MULȚI ANI!

Culiță TĂRÂȚĂ,

Președintele Consiliului Județean Neamț

1 COMENTARIU

  1. VA MULTUMIM PT MESAJ DAR VA ADUC LA CUNOSTINTA CA CETATEA NEAMTULUI NU POATE FI VIZITATA DE PERSOANE CU HANDICAP S-AU BATRANE PENTRU CA SUNT BARIERE ARHITECTONICE LA TOT PASUL AR FI BINE SA VA GANDITII SI LA CEI CARE SUNT IN CARUCIOARE CA AR VREA SA VADA ISTORIA MOLDOVENILOR A SA CA LUATI MASURILE CARE SUNT DE CONPETENTA VOASTRA SI REZOLVATI PROBLEMA . IN VARA AM VENIT CU UN PRIETEN GERMAN IN CARUCIR SI AM VIZITAT CETATEA SI NU STITI CAT DE GREU MIA VENIT SA-I SPUN CA NU POATE INTRA ORICUM M-AM FACUT DE TOT RASUL PENTRU CA I-AM POVESTIT CA E TOTUL IN REGULA . VA MULTUMESC .. GEO D

Comments are closed.