0:00

„Merișor de la Roman” reținut în Italia. Are o condamnare pentru ameninţări adresate poliţiştilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe numele unui bărbat de 49 de ani, din Roman, deosebit de activ pe rețelele de socializare, au fost emise două mandate europene de arestare. Marţi, 16 august, acesta a fost găsit în Italia, iar în acest moment sunt realizate procedurile legale pentru aducerea lui în ţară.

Lupu Merişor alias „Merişor de la Roman” pe online, a postat multe clipuri video, „life-uri” cum le spune chiar protagonistul, în care adresează injurii şi ameninţări la adresa poliţiştilor şi judecătorilor.

Judecătoria Târgu-Neamţ l-a condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an şi 20 de zile pentru comiterea de ultraj judiciar şi încălcarea solemnităţii şedinţei. Tot pe numele romaşcanului, Tribunalul Neamț a emis un mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și șantaj.

Unul dintre life-urile realizate de acest interlop poate fi urmărit mai jos.

Pe baza investigațiilor proprii și schimbului de date și informații realizat cu autoritățile italiene, la data de 16 august a.c., bărbatul a fost prins în Italia, urmând a fi îndeplinite procedurile legale de aducere în țară.

Suportul de specialitate, în cadrul acestor cauze, a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române„, precizează subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Un rol esenţial în prinderea acestuia l-a avut unul dintre poliţiştii Compartimentului Urmăriţi al Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ, care, deşi lucrează doar de doi ani aici, a avut tenacitatea şi răbdarea de a descoperi indicii importante pentru rezolvarea acestui caz.

Detalii despre activitatea interlopului găsiţi aici şi aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO. Roman: Coliziune între un autoturism şi un autobuz
Articolul următorL4 Start amânat cu o săptămână!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.