0:00

Merişor şi fraţii săi cămătari încearcă să scape de controlul judiciar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFraţii Aurel, Sorin, Gabriel şi Merişor (care şi-a schimbat numele în Lupu) trimiși în judecată pentru o serie întreagă de infracţiuni, în legătură cu activitatea camătă, contestă cu insistenţă măsura controlului judiciar.

Au reuşit obțină înlăturarea măsurii arestului preventiv, cu aceeaşi insistenţă, iar acum, cu o nouă cerere depusă  la Tribunalul Neamţ, ieri, 12 ianuarie, şi-au propus să obţină și ridicarea măsurii de controlului judiciar.

Aurel Tănase, Sorin Tănase, Gheorghe Gabriel Tănase, Merişor Lupu şi Dumitru Ionel Udilă sunt judecaţi în baza rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, după percheziţiile din noiembrie 2020, în care se constata că „s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat, bazat pe relații familiale și prietenii apropiate, al cărui scop a fost obținerea unor foloase injuste de la reprezentanții unor firme care administrau săli de jocuri de noroc, prin exercitarea de amenințări cu acte de violență atât asupra angajaților care își desfășurau activitatea în sălile respective, cât si asupra unor clienți, acțiuni care au determinat reprezentanții acestor săli să le achite acestora o „taxă de protecție”.

Ei sunt acum judecați cuprinde infracțiunile de camătă, șantaj, amenințare, hărțuire, inducerea în eroare a organelor judiciare, influențarea declarațiilor și nerespectarea regimului armelor şi munițiilor.

În urma percheziţiilor cu mascaţii de acum doi ani, au fost ridicate 4 autoturisme, sumele de 6.700 de lei, 725 de euro și 12 telefoane mobile.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț au fost conduse, în vederea audierii, 6 persoane.

Marţi, 18 ianuarie, magistraţii Tribunalului Neamţ urmează să se pronunţe asupra cererii acestora.

Detalii despre caz găsiţi aici.

Despre o condamnare mai veche a lor găsiţi detalii aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentCod galben de vânt în Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani
Articolul următorParchetul Neamț: comunicat privind medicii reținuți pentru eliberarea de certificate de vaccinare false
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.