Poliţiştii de frontieră au reuşit, şi săptămâna aceasta, să recupereze maşini de lux, care, fie erau furate din alte ţări (cum a fost cazul unui Mercedes în valoare de peste 100.000 lei), fie fuseseră radiate din circulaţie. Cele mai recente “prăzi” au fost la punctele de trecere a frontierei Sculeni (Iaşi) şi Albiţa (Vaslui), joi, 13 august.

SCULENI
SCULENI

“În data de 13 august a.c., ora 10.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, cetățeanul polonez Rafal M., în vârstă de 43 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes ML 320CDI, înmatriculat în Polonia. În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noștri au stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia din anul 2014, existând o semnalare în acest sens în bazele de date ale Interpol. În legătură cu cele constatate, conducătorul auto a declarat că autoturismul a fost cumpărat în anul 2014, de la o firmă din Polonia care avea ca obiect de activitate vânzarea de autovehicule și nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul a fost declarat ca fiind furat. În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 110.233 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, a declarat purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iași, comisar de poliţie Mihaela Denis Lazăr

Polițiști de frontieră vasluieni au întocmit lucrări penale pe numele a doi bărbați care conduceau autoturisme înmatriculate în Germania, ce figurau în bazele de date ca fiind radiate din circulație.

ALBIŢA
ALBIŢA

“În ziua de 13 august a.c., în jurul orei 04.30, în P.T.F. Albița/ I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de ieșire din țară, Ion D., cu dublă cetățenie, portugheză și moldovenească, în vârstă de 35 de ani, conducând un autoturism marca Toyota Corolla Verso, de culoare gri, an de fabricatie 2007, înmatriculat în Germania. În aceeași zi, în jurul orei 22.00, în P.T.F. Albița/ I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din țară, cetățeanul din Republica Moldova, Iurie E., în vârstă de 50 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, model E200, înmatriculat în Germania. La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la valabilitatea înmatriculării autoturismelor, s-au efectuat verificări suplimentare în urma cărora s-a constatat că ambele autoturisme figurează în bazele de date ca radiate din circulație de autoritățile din Germania în data de 05.08.2015, respectiv, 01.06.2015. Polițiștii de frontieră vasluieni au întocmit celor doi bărbați câte o lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare”, a precizat purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, inspector principal de poliție Irina Mirică. (ZCH NEWS)

Articolul precedentJandarmi la Ziua Marinei
Articolul următorCruzime și nepăsare la Vânători-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.