Imagini șocante au putut fi văzute azi dimineață pe șoseaua care leagă Humulești de Vânători-Neamț. Oamenii care mergeau la biserică, turiștii în drum spre mănăstiri, cei care se pregăteau de ziua comunei au putut vedea cum un câine mânca dintr-un cal mort de pe marginea șoselei. Calul era acolo din timpul nopții. Chiar dacă șoferii încetineau mașinile la vederea imaginilor de coșmar, câinele mânca nestingherit din leșul calului, exact lângă un monument și foarte aprope de un cunoscut local de alimentație publică plin de turiștii.

După ce am sunat la Poliția Locală a comunei, mai exact la șeful instituției, Vasile Săvoiu, a ajuns la fața locului o familie de romi din comună care, după câteva minute, au adus o cărută și au transportat calul. La vederea aparatului foto, romii nu au fost bucuroși, ba mai mult au încercat chiar să intimideze reporterul. Unde vor duce leșul calului este ușor de presupus, pe marginea râului Ozana, unde altfel există și alte leșuri. Nu știm nici dacă cei vinovați de moartea calului, dar și de abandonarea lui pe marginea șoselei vor fi sancționați de Poliția Locală. Cum duminică, 16 august, sunt zilele comunei Vânători și nu se cade să se facă tam-tam în rândul etniei rome din comună, probabil că totul va fi frumos mușamalizat. Din păcate, aceste imagini au fost văzute și de turiștii care se îndreptatu spre mânăstirile din zonă și care cu siguranță nu au fost prea încântați.

La final, întrebare simplă: de ce nu a venit poliția locală și a venit familia de romi? Sau au devenit angajații celor de la locală?

C.T. STURZU

Nota redacției: Ne cerem scuze pentru că am publicat acest material în zi de mare sărbătoare, dar asemenea fapte trebuie cunoscute.

Articolul precedentMercedes furat în Italia, descoperit de poliţiştii de frontieră!
Articolul următorOază de relaxare cu odorizant tip “managementul deşeurilor”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. F bie a-ți procedat. Cu siguranță astfel de fapte s-au mai întâmplat, dar nu s-au adus la cunoștința opiniei publice. Nu trebuia să vă cereți scuze. Sunt curioasă cum va arăta locul după ,,zilele comunei,, . Mă refer desigur la ,,curat-murdar,,. Ar fi indicat să publicați dacă semnalați nereguli.

Comments are closed.