Memorialul “Dumitru Mamina”, ediţia 2018, a avut loc sâmbătă, 14 aprilie, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr. 5 Piatra Neamţ şi a adunat 60 de mici practicanţi ai handbalului, anunţă Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Neamţ, într-un comunicat de presă.

“Fete şi băieţi nu mai mari de clasa a IV-a, elevi ai antrenorilor de la LPS Piatra Neamţ, copiii s-au bucurat de aproape trei ore de minihandbal în meciuri care nu au avut durata mai mare de zece minute. S-a ales astfel pentru a-i menţine atenţi şi conectaţi la jocuri pe cei care urmau să intre pe teren şi pentru ca oboseala să nu se acumuleze. Ca şi la Festivalul Naţional de Minihandbal, care se va organiza şi în 2018 la Piatra Neamţ, în perioada 22-24 iunie, nu s-a ţinut cont de rezultate. Băieţii au jucat contra fetelor, nu s-a făcut clasament, nu s-au întocmit ierarhii ale marcatorilor, nu s-au acordat premii individuale”, precizează sursa citată.

“Ideea de a nu avea rezultate este foarte bună. Aceşti copii acum învaţă şi încă nu trebuie pusă astfel de presiune pe ei, mai ales că pot apărea discuţii şi orgolii de care nu avem nevoie în creşterea lor. În cazul celor mai mari însă, care se pregătesc de participarea în competiţia organizată de Federaţia Română de Handbal, s-a aplicat regulamentul strict, pentru a şti şi ei la ce să se aştepte cînd vom merge la Huşi pe 27 şi 28 aprilie. Memorialul «Dumitru Mamina» a fost programat astfel foarte bine înainte de primele meciuri oficiale ale acestor copii”, a declarat Stelian Bursuc, antrenorul băieţilor de la categoria claselor I-IV.

Ediţia 2018 a Memorialului „Dumitru Mamina“ a avut loc datorită implicării Şcolii Gimnaziale Nr. 5 Piatra Neamţ, a lui Adrian Mamina, a LPS Piatra Neamţ şi a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Neamţ. DJST Neamţ ţine să mulţumească şi profesorilor Rita şi Stelian Bursuc (antrenori grupe băieţi), Ionuţ Ciocoiu, Vlad Drugă (antrenor grupe fete), Iany Almăşanu şi Radu Paşcu (profesori Şcoala 5).

Comunicatul integral al DJST Neamţ:

http://djstneamt.ro/wp-content/uploads/2018/04/Mamina-2018.pdf

(ZCH NEWS; FOTO: DJST Neamţ)