0:00

Astăzi, 12 noiembrie, 4 persoane din cele 6 reținute și audiate ieri de DIICOT Neamț vor fi duse la Tribunalul Neamț cu propunere de arestare. Acuzațiile ce le sunt aduse sunt trafic de droguri de mare risc, în formă continuată și deținere de droguri de risc. Polițiștii și mascații au confiscat ieri, în cursul celor 5 percheziții domiciliare din județul Neamț, 3,4 kg cannabis și 19 kg plante neprelucrate.

Mega-percheziții DIICOT: 4 persoane propuse pentru arestare, circa 22 kg cannabis confiscate în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Acțiunea de ieri din Neamț face parte din cele 386 de percheziții derulate de DIICOT în țară pentru destrămarea a 20 de grupări infracționale cercetate în 24 de dosare penale. În comunicatul de presă dat publicității astăzi se precizează: ,La data de 11.11.2020 procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Neamț au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare, pe raza teritorială a judeţului Neamț, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, şi deţinere de droguri de risc.

Mega-percheziții DIICOT: 4 persoane propuse pentru arestare, circa 22 kg cannabis confiscate în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În cauză s-a reținut faptul că, mai multe persoane au achiziționat cantități importante de droguri de risc și mare risc, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiului Piatra Neamţ, județul Neamţ, precum şi a localităţilor limitrofe, obținând astfel importante beneficii materiale.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, a fost identificată și ridicată, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 3,400 kg cannabis masă uscată și 19 kg masă umedă – resturi de tulpini și frunze.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane, iar față de 4 dintre acestea a fost dispusă reținerea pe o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de azi, cei 4 inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Neamț, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic al IPJ Neamț, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț și al cadrelor de jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Neamț.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.

Mega-percheziții DIICOT: 4 persoane propuse pentru arestare, circa 22 kg cannabis confiscate în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Într-un comunicat de presă de astăzi, ministrul Ion Vela sintetizează efectele mega-acțiunii de ieri:

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a susținut, joi 12 noiembrie a.c., o declarație de presă în cadrul căreia a prezentat principalele rezultate obținute în urma celor 619 percheziții și descinderi care au avut loc în data de 11 noiembrie, declarată Ziua Z în lupta cu criminalitatea, având în vedere numărul record de activități desfășurate de polițiști și procurori.

Ministrul Ion Marcel Vela a precizat că în urma operațiunilor de ieri, au fost conduse la audieri 465 de persoane, iar 98 de persoane au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore, în timp ce 27 de persoane au fost plasate sub control judiciar. În plus, au fost depistate 19 persoane care erau date în urmărire în baza unor mandate de executare a pedepsei, de arestare preventivă sau a unor mandate europene de arestare.

De asemenea, au fost ridicate 33,5 kilograme de droguri, 3 tone de alcool, 14 arme deținute ilegal și 8 autoturisme de lux, precum și 4,5 kilograme de aur și diverse sume de bani: 870.000 de lei, 211.000 euro, 8.500 de lire sterline și 1.000 dolari. Au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri, în valoare totală de aproximativ 15.000.000 lei: 40 autoturisme și 12 imobile.

”Aceste acțiuni au în spate sute de ore de cercetare, documentare și anchetă. Mulțumesc angajaților Ministerului Afacerilor Interne pentru devotament și implicare, precum și procurorilor și instituțiilor partenere. Am anunțat de la început  toleranță zero față de infracționalitate. Ofensiva continuă. Vreau să asigur toți cetățenii de bună-credință că MAI este la datorie. Este o instituție de elită în slujba românilor.”, a precizat ministrul Ion Marcel Vela.

Ministrul afacerilor interne a anunțat, de asemenea, că astăzi au loc 55 de percheziții în Municipiul București și în județele Galați, Botoșani, Iași, Teleorman și Vrancea.

C.I.

Articolul precedentSpitalul Județean Neamț a închiriat 60 echipamente de oxigen pentru pacienții cu Covid
Articolul următor204 cazuri noi cu Covid în Neamț, din 10.142 cazuri noi în țară. Incidența în localitățile nemțene