0:00

Medicul Chirițescu rămâne după gratii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMagistrații din cadrul Tribunalului Neamț au soluționat contestația depusă de doctorul Eugen Leonard Chirițescu. Acțiunea a fost respinsă ca nefondată, iar medicul rămâne după gratii. „(…) respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatorul inculpat Chiriţescu Eugen-Leonard, împotriva încheierii nr. 60 din data de 18.10.2023, pronunţate de Judecătoria Roman în dosarul nr. 8195/291/2023. Menţine ca legală şi temeinică încheierea atacată. Ia act că inculpatul contestator a fost asistat de avocaţi aleşi. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul contestator să plătească statului suma de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate în contestaţie. Definitivă. Pronunţată azi, 23.10.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia subiecţilor procesuali şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei”, conform instanței.

Necazurile medicului pietrean au început pe 17 octombrie când a fost reținut pentru 24 de ore pentru acuze de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la fals intelectual, în formă continuată, după ce a fost plătit de Centrul de Îngrijirire Bozieni, deșim conform acuzațiilor, trecea sporadic pe la serviciu sau nu venea deloc. Faptele au avut loc în perioada 1 aprilie- 21 iulie 2023. Chiar dacă nu trecea pe la muncă, medicul Chirițescu încasa lunar un salariu brut lunar de 12.082 de lei, la care se adăuga sporul pentru condiții deosebite de 6.645 lei și indemnizația de hrană de 347 lei.

În același dosar este cercetat, dar în stare de libertate, asistentul medical șef de la aceeași instituție pentru abuz în serviciu și fals intelectual, dar și directorul Centrului de Îngrijirie Bozieni, în sarcina acestuia fiind reținute aceleași infracțiuni. Spre deosebire de medic, aceștia sunt liberi (amănunte aici).

Reamintim că doctorul Chirițescu are și alte necazuri penale și este judecat în dosarul decontărilor fictive pe TBC de la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț. Ancheta a fost a procurorilor DIICOT care au vorbit de o fraudă de milioane de lei prin decontări de concedii medicale. În acel dosar medicul Chirițescu dar și un alt medic, a fost în arest la domiciliu și apoi sub control judiciar (amănunte aici și aici).

(Z.C.)

Articolul precedentAsociația Drumurile Bistriței anunță deschiderea apelului de selecție a proiectelor pentru măsura M1/6B – Dezvoltarea durabilă a teritoriului
Articolul următorGrevă degeaba? Sindicaliștii din Educație spun că legea salarizării nu se aplică din 2024
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.