0:00

Grevă degeaba? Sindicaliștii din Educație spun că legea salarizării nu se aplică din 2024, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă runda de discuții de luni, 23 octombrie, de la Palatul Victoria, liderul sindical Simion Hăncescu a declarat că trebuie căutate soluții pentru majorările salariale din Educație din ianuarie 2024.

Liderul FSLI a mai precizat că, deși prevederile din OUG 57/2023 nu pot fi aplicate, în lipsa noii legi a salarizării bugetarilor, există soluții. ”V-am spus că lucrurile încă nu sunt tranșate, stimați ziariști. Încă se fac calcule. Legea salarizării nu se face în 2023, se știe treaba asta, trebuie să găsim soluții pentru educație de la 1 ianuarie. Încă nu avem soluții clare. Bani de Grevă degeaba? Sindicaliștii din Educație spun că legea salarizării nu se aplică din 2024, ZCH NEWS - sursa ta de informațiisalarii se acordă pentru 2023, a spus premierul foarte clar, nu ne interesează de unde, e treaba statului român. Esențial e ca oamenii să-și ia banii. Urmează să discutăm concret pentru 1 ianuarie” – a declarat liderul Simion Hăncescu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, citat de edupedu.ro.

Același discurs l-a avut și Marius Nistor, liderul FSE ”Spiru Haret”, care a nuanțat și a precizat că ”nu discutăm de promisiuni, noi discutăm de acte normative”.

Întâlnirea de luni, la prânz, a fost organizată de premierul Marcel Ciolacu pentru consultări cu sindicatele pe chestiuni salariale.

C.I.

Articolul precedentMedicul Chirițescu rămâne după gratii
Articolul următorLebede moarte pe lacul Bâtca Doamnei