0:00

Medicul ieșean acuzat de procurori că ar fi reimplantat stimulatoare cardiace prelevate de la morți rămâne în arest preventiv. Dan Tesloianu, fostul șef al Laboratorului de cardiologie intervențională din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași, a contestat privarea de libertate la Curtea de Apel București, iar în ședința din 24 februarie acțiunea a fost respinsă ca nefondată. Decizia magistraților este definitivă.

Anchetatorii vorbesc de refolosirea a cel puțin 238 stimulatoare cardiace (amănunte AICI). Între timp au ieșit la iveală noi informații, iar doctorul Tesloianu ar fi acuzat că personal, sau cu ajutorul medicilor din subordine, ar fi falsificat consimțământul prealabil al pacienților. În concret, după ce aceștia semnau, era introdus un nou paragraf, înainte de rubrica unde era semnătura, prin care bolnavii și-ar fi dar acordul pentru implantarea dispozitivului extras din cadavre. Și foile de observație ale bolnavilor au fost măsluite, având numeroase ștersături, modificări și completări, potrivit stirileprotv.ro.

Medicul acuzat că a implantat stimulatoare cardiace de la decedați rămâne după gratii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiParte dintre intervenții efectuate de Tesloianu nu nu ar fi fost necesare și au fost efectuate pe baza unor diagnostice fictive sau prin recomandarea unor medicamente care să provoace reacții de natură a conduce la simptome specifice. În fața judecătorilor, medicul s-a apărat susținând că implantarea dispozitivelor medicale de la decedați ar fi o cutumă, iar la acel moment era o procedură legală.

”Domnul doctor Tesloianu a precizat foarte clar cum s-au desfășurat toate procedurile. Desfășurate din punct de vedere științific, în conformitate cu normele în vigoare la acel moment și, de asemenea, din anul 2017 până în 2022, domnia sa a atras atenția Casei de Sănătate că există un deficit de stimulatoare și un deficit de defibrilatoare ce pune în pericol viața pacientului”, a declarat Cristian Ene, avocatul medicului Tesloianu, conform stirileprotv.ro. (G.S.)

Articolul precedentAu vrut să iasă din curte și au ajuns la spital
Articolul următorCoduri galbene de ploi, vânt și zăpadă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.